Jiří Fejgl
21. června 2022 • 10:28

Horejš vítá v Jablonci dravé a hladové: Náhrada za Pilaře, ambiciózní Sejk

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
  • Nové posily Jablonce zleva: Pavel Šulc, Matěj Polidar a Václav SejkNové posily Jablonce zleva: Pavel Šulc, Matěj Polidar a Václav SejkFOTO: Koláž iSport.cz

    Záchrana v posledním kole, třinácté místo, pouze sedmadvacet nastřílených branek. Jablonec zpackal minulou sezonu a nyní zbrojí. Nový trenér na startu přípravy přivítal vedle mladíků a navrátilců z hostování, například Jana Chramosty, čtveřici zajímavých tváří. „Chtěli jsme hladové hráče,“ pronesl kouč David Horejš. „Zkušenost a kvalita tady je, potřebujeme dravost a vyšší intenzitu,“ doplnil. Nositelem těchto vlastností by měla být především následující čtveřice.

  • Vladimir Jovovič (27)

    Křídelník / Sutjeska (Černá Hora)

    V Jablonci strávil čtyři sezony, odešel před rokem. Za 103 utkání zapsal 15 branek a 23 asistencí, což je zajímavá bilance. Zaujal rychlostí, přímočarostí, ne nadarmo je reprezentantem Černé Hory.

    Nyní se vrací. Horejš ho bere i jako náhradu za protřelého Václava Pilaře, jenž odešel do Plzně. „Hledali jsme křídlo a hráče, co se umí pohybovat mezi řadami,“ vysvětlil šéf lavičky.

    Jovoviče přesvědčil majitel Miroslav Pelta. „Já jsem s ním opakovaně mluvil, jsem potěšený, že se chce vrátit,“ řekl Horejš.

  • Václav Sejk (20)

    Útočník / hostování ze Sparty

    Předvedl se na jaře v Teplicích, za patnáct utkání nasázel pět branek. To je velmi slušný výkon. K tomu zaujal neústupností, tvrdostí. Například v Liberci bez skrupulí nabral matadora Thea Gebre Selassieho.

    „Nebudu se měnit, fotbal se mnou bolí,“ ohodnotil se sám urostlý forvard. Jablonec měl v kádru podobný typ, ale Martina Nešpora ničila zranění, proto musel odejít. „Chtěli jsme ambiciózní kluky, aby fungovala směsice se zkušenými,“ objasnil Horejš, proč po Sejkovi sáhnul.

  • Matěj Polidar (22)

    Univerzál / hostování ze Sparty

    Když ho Pavel Horváth vedl v Příbrami, říkal o něm: „Může být velmi zajímavý.“ Matěj Polidar to po přestupu do Sparty ukazoval střídavě. Poslední období se mu moc nevydařilo. „Na jaře jsem prakticky nehrál,“ glosoval fakt, že v lize naskočil naposledy na začátku února.

    Na severu by mohl naskočit na levé straně obrany, kde mu bude dělat konkurenci zkušený Jan Krob. Polidar má však i ofenzivní choutky. „Chtěl bych dát pár gólů,“ oznámil první den přípravy.

  • Pavel Šulc (21)

    Záložník / hostování z Plzně

    V půlce února naskočil jako střídající hráč Viktorie do utkání na Spartě. Za deset minut měl dvě obří šance, neskóroval. Domácí pak vyrovnali. Od té chvíle byl odříznut, v lize naskočil jen šestkrát jako střídající na nicotný počet minut.

    Oslavil titul, ale v létě rád změnil prostředí. Důvodem je obnovená spolupráce s koučem Horejšem, pod nímž hrál už v Českých Budějovicích. Proto Šulc odmítl nabídku z Hradce Králové. „Vím, co od něj čekat. Do našeho způsobu hry se hodí,“ podotkl trenér.

  • Změny v kádru

    Příchody:

    Matěj Polidar (22) / univerzál / Sparta (na hostování)
    Václav Sejk (20) / útočník / Sparta na hostování)
    Jan Chramosta (31) / útočník / Bohemians (návrat z hostování)
    Vladimir Jovovič (27) / křídelník / Sutjeska (volný hráč)
    Pavel Šulc (21) / záložník / Plzeň (na hostování)
    Adam Richter (23) / brankář / Varnsdorf (návrat z hostování)
    Adam Ritter (20) / záložník / Jihlava (přestup)

    Odchody:

    Vlastimil Hrubý (37) brankář / konec smlouvy
    Martin Nešpor (32) / útočník / konec smlouvy
    Václav Pilař (33) / záložník / Plzeň (volný hráč)

    Zrající Pilař! V Plzni jistý základ nemá, v ofenzivě ale patří k nejlepším v lize
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud