6. července 2022 • 18:54

Přípravy: Sparta - Rijeka 2:0. Kuchtův debut, první gól Daňka. Vyhrál i Baník

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta vyhrála první přípravný zápas v rámci rakouského soustředění proti chorvatské Rijece 2:0. O jejím vítězství rozhodli Kryštof Daněk a z penalty Lukáš Juliš. První minuty v dresu Sparty odehrál Jan Kuchta, který ale neproměnil samostatný únik a branky se nedočkal. Baník Ostrava si rovněž 2:0 poradil s Líšní. Mladá Boleslav už brzy odpoledne zničila Pardubice vysoko 4:0, Olomouc zdolala druholigovou Jihlavu 3:0 a Liberec jen remizoval rovněž s týmem z FNL Duklou 1:1. 



V základní sestavě Sparty nastoupila i jedna z letních posil Kuchta, který si v novém působišti odbyl debut. Český reprezentant, který přišel na Letnou na roční hostování s opcí z moskevského Lokomotivu, kam přestoupil v lednu z týmu úhlavního sparťanského rivala Slavie, odehrál úvodní dějství.

V prvním poločase hrozili zejména Pražané, ale žádná z šancí se neujala. To se změnilo až v 55. minutě, kdy jiná letní posila Daněk střelou z první ve vápně otevřel skóre. O šest minut později zvýšil z pokutového kopu Juliš.

Svěřenci dánského trenéra Priskeho navázali na vítězství nad druholigovými celky Duklou Praha (2:1) a Opavou (3:0). V Rakousku se ještě utkají s domácím Wolfsbergerem a maďarským Paksi. Novou soutěžní sezonu Sparta odstartuje 21. července doma úvodním soubojem 2. předkola Evropské konferenční ligy proti norskému mužstvu Viking Stavanger.

SESTŘIH: Sparta - Opava 3:0. Hladká výhra, Kuchta ještě nehrál
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Dukla 2:1. Priskeho vítězná premiéra, Letenští otočili. Hrál i Sadílek
Video se připravuje ...

Vyhrál Baník i Olomouc, Boleslav si zastřílela

Mladá Boleslav rozhodla o vítězství nad Východočechy už v prvním poločase. Nejdříve se dvakrát po sobě trefil Donát a po něm Šimek. Krátce po změně stran stanovil konečné skóre Pech.

Olomouc v předchozích dvou přípravných zápasech s druholigovými celky podlehla Vyškovu (2:3) a remizovala s Prostějovem (0:0), navíc nestačila na Žilinu (1:3). Proti Jihlavě ale Hanáci už nezaváhali. Jejich úvodní gól zařídil Růsek, ve druhé půli se prosadili Chvátal a Košťál.

„Výhru určitě nechceme přeceňovat. Pořád je to třetí týden přípravy. Samozřejmě jsem rád, že jsme zápas výsledkově zvládli. I když to trochu pokulhávalo v nárocích, které na tým máme, zejména pokud jde o přesnost a rychlost v rozhodování,“ citoval klubový web trenéra Olomouce Václava Jílka.

Liberec nad Duklou vedl po necelé půlhodině hry Rondičovou zásluhou. Pražané srovnali po přestávce díky Hodkovi. Slovan neprohrál v přípravě ani počtvrté.

„Určitě větší spokojenost byla dnes s první půlí, kdy si myslím, že to mělo úroveň z obou stran. Druhý poločas, do hromadného střídání soupeře, to vypadalo ještě slušně. Ale pak jak oni nastoupili čerství, tak naše druhá sestava se s tím vyrovnávala velmi těžce. Dukla vyrovnala naprosto zaslouženě, takže s tím výkonem ve druhé půli určitě být spokojenost nemůže,“ uvedl trenér Severočechů Luboš Kozel.

Ostrava sehrála už pátý přípravný zápas a opět v něm nenašla přemožitele. Proti Líšni zařídil její triumf dvěma góly v úvodním dějství dvacetiletý záložník Petr Jaroň. První trefu zaznamenal z penalty.

Také Zlín má za sebou stejný počet přípravných duelů jako Baník a rovněž bez prohry. Za „Ševce“ se proti Vyškovu krátce po sobě v první půli prosadili Jawo a Fantiš, v závěru utkání pak skóroval ještě Chwaszcz.

Góly

Domácí: 17. Donát, 26. Donát, 43. Šimek, 47. Pech

Hosté:

Sestavy

Domácí: Polaček (62. Lichtenberg) – Fulnek, Šimek (77. Coňk), Suchý (62. Jahić), Karafiát (62. Rolinek) – Pech (62. Látal), Donát (46. Dancák), Matějovský (62. Darmovzal), Vaníček (46. Preisler) – Ladra (62. Stránský), Mašek (77. Dufek)

Hosté: Budinský – Halász, Míka (46. Toml), Vlček (72. Tischler), Kurka (46. Svoboda) – Mareš (46. Solil), Tischler (61. Sang-hjuk), Vacek (46. Hlavatý), Chvěja (46. Hanč), Sychra (46. Helešic) – Huf (46. Černý)

Karty

Domácí: Fulnek

Rozhodčí

Starý – Slavíček, Novák

Stadion

Městský stadion Mladá Boleslav

Návštěva

170 diváků

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud