Michal Koštuřík
Premium
11. července 2022 • 19:40

Jelínek: Conde? Zlín už mu byl málo. Proč nedává góly a kdo ho nahradí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednu sezonu měl Jan Jelínek (40) pod rukama drahokam z Guineje. Zblízka viděl, jak Cheick Conde roste, nabírá sebevědomí. Až ho bylo mnohdy příliš. Zlín mu začal být nesnesitelně těsný, občas ho přepadaly negativní nálady. „Měl nastavenou hlavu tak, že už je mu to tady málo,“ popisuje trenér pro iSport Premium. Přestup do švýcarského FC Curych je podle něj ten správný krok kupředu, který elastický záložník potřeboval. Je za něj rád, byť musí za oporu hledat náhradu. Měl by jí být další Afričan – Kamerunec Joss Didiba (24) z Opavy. 



Práce s Cheickem Condem nebyla snadná. Jednadvacetiletý defenzivní záložník se neotevíral světu, na hřišti i v šatně komunikoval minimálně. Česky se za tři roky v Česku vůbec nenaučil, neviděl v tom smysl. Od začátku byl po příchodu z Táborska nastavený tak, že FORTUNA:LIGA je pro něj jen přestupní stanice výš. Ani angličtinu, jejíž základy ovládá, tolik nepoužíval.

Introvertní povaha ho k takovému chování předurčovala. Místo toho „promlouval“ svými výkony na trávníku. „Snažil se být v utkáních dominantní, sebevědomý. Statistiky, důležité pro jeho post, měl na vysoké úrovni. Odešel v pravý čas a přeju mu to,“ říká Jelínek.

Čekalo se, že po něm sáhne některý z českých velkoklubů. Třeba do Slavie by rodák z Conakry svým herním naturelem krásně pasoval. Podobně jako Ibrahim Traoré, jenž v Česku rovněž startoval prvoligovou kariéru ve Zlíně.

Jelínek má však jiný názor. Těší ho, že Conde zvolil jinou cestu. „Zamýšlel jsem se nad tím, jak by fungoval v lepším týmu a hlavně v cizině, kde bude mít kolem sebe víc cizojazyčných hráčů. U nás ho limitovala

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud