15. července 2022 • 15:20

Sparta i ve žlutém! Letenští ukázali nové dresy, venkovní verze překvapila

Autor: krm, adl
Vstoupit do diskuse
33
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek Slavia, hned o den později také Sparta. Obě pražská „S“ v rychlém sledu představila, v čem půjdou do nové sezony. Domácí dres Letenských je tradičně rudý, novinkou ovšem jsou výrazné černé detaily na okrajích rukávů nebo na límečku. Zato venkovní sada, kterou klub zveřejnil v pátek odpoledne, zaujala netradiční barvou. Po šesti letech se vrací ke žluté variantě!



Zatímco Slavia představila nové dresy v závěru čtvrteční tiskové konference, Sparta zvolila střídmější předvedení na sociálních sítích. V pátek dopoledne nejdříve ukázala domácí sadu, odpoledne přišla na řadu venkovní verze.

Mužstvo kouče Briana Priskeho bude oblékat dresy od firmy Adidas, se kterou Sparta navázala spolupráci po 27 letech před minulou sezonou. Na rudém trikotu je výrazné klubové logo, zadní část krku zdobí nápis Sparta. Domácí sadu jako obvykle doplní bílé trenýrky a černé stulpny.

A venkovní varianta? Ta až nápadně připomíná dresy pražské Dukly. Zcela totiž dominuje žlutá barva, kterou protíná jen několik tenkých rudých pruhů. Rudý je i límeček a trenky, stulpny už jsou zase ve žlutém provedení.

Ve žlutých dresech nastupovala Sparta v sezoně 2015/16 a mimo jiné v nich vyhrála osmifinálovou odvetu Evropské ligy na Laziu 3:0.

Názory fanoušků jsou různorodé. Někomu se nová venkovní verze líbí a nostalgicky vzpomínají právě na předchozí žlutou variantu. Někteří hned viděli podobnost s dresy Dukly Praha.

Rolí modelů se pro prezentaci novinek ujali mladý stoper Martin Vitík, slovenský křídelník Lukáš Haraslín a letní posily Jan Mejdr s Lukášem Sadílkem. Ve FORTUNA:LIZE budou Pražané nadále hrát s logem společnosti Tipsport, pro evropské poháry a MOL Cup platí spolupráce se společností T-Mobile.

Do nové sezony Sparta vstoupí už ve čtvrtek, proti Vikingu Stavanger zahájí boj o postup do skupiny Konferenční ligy.

Lukáš Haraslín v novém venkovním dresu Sparty
Lukáš Haraslín v novém venkovním dresu Sparty

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
33

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud