16. července 2022 • 21:40

Přípravy: Sigma dvakrát padla, Trávník se trefil za Slovácko. Remíza Liberce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka na soustředění ve Slovinsku neudrželi proti Trabzonsporu dvoubrankové vedení a s tureckým mistrem v přípravě na novou sezonu remizovali 2:2. Olomouc na kempu v Rakousku prohrála s jiným tureckým týmem Galatasarayem Istanbul 0:2, Jablonec podlehl italskému Sassuolu 1:3. Teplice nestačily na třetiligové německé Drážďany (0:1), Liberec pak remizoval bez branek s Újpestí.



Slovácko mělo proti Trabzonsporu výborný nástup a po 27 minutách vedlo po brankách Trávníka s Holzerem 2:0. Dvěma góly pak ale srovnal Kouassi.

Za tureckého šampiona odehrál poločas bývalý kapitán slovenské reprezentace Hamšík.

Góly

Domácí: 43. Kouassi, 65. Kouassi

Hosté: 17. Trávník, 27. Holzer

Sestavy

Domácí: Tepe – Larsen (84. Yeşil), Kaplan, Hugo (81. Altıkardeş), Elmali (52. Erdogan) – Višća (74. Gedikli), Özdemir (46. Haspolat), Hamšík (C) (46. Siopis), Bakasetas (46. Ömür), Kouassi (66. Şen) – Djaniny (66. Cornelius).

Hosté: Nguyen – Doski (60. Kalabiška), Hofmann (60. Srubek), Kadlec (60. Šimko), Daníček, Reinberk (46. Tomič), Holzer (69. Kozák), Havlík, Trávník (69. Polášek), Petržela, Vecheta (60. Sinjavskij).

Rozhodčí

Stadion

National Football Center Brdo, Kranj

Olomouc proti slavnému Galatasarayi, který ale v minulé sezoně turecké ligy obsadil až 13. místo, dlouho držela krok. Favorit se prosadil až po hodině hry a povedené technické střele Akgüna, krátce nato přidal pojistku Gomis.

Sigma v sobotu odehrála dvě utkání, papírově slabší sestava předtím podlehla maďarskému Paksu 2:3, když ztratila poločasový náskok 2:0.

Také Jablonec dlouho vzdoroval favorizovanému Sassuolu. Letní posila Severočechů útočník Sejk ještě v první půli srovnal na 1:1 a jedenáctý celek minulé sezony italské ligy rozhodl dvěma góly až v poslední čtvrthodině. Stínem utkání bylo pro Jablonec zranění útočníka Chramosty.

„Narazili jsme na velmi kvalitní tým. Spousta věcí se nám zase ukázala. Hráči si pořád svými výkony říkají o základní sestavu, dnes jsme viděli zajímavé výkony,“ řekl pro klubový web asistent jabloneckého trenéra Jiří Kohout.

Góly

Domácí: 9. Frattesi, 75. Harroui, 80. Defrel

Hosté: 26. Sejk

Sestavy

Domácí: Consigli – Toljan, Rogerio, Lopez, Erlic, Ayhan, Henrique, Frattesi, Raspadori, Berardi, Ceide.

2. poločas: Consigli (60. Russo) – Muldur, Tressoldi, Ferrari, Kyriakopoulos, Henrique (60. Obiang), Harroui, Thorstvedt, Defrel, Alvarez, Ceide.

Hosté: Hanuš – Surzyn (46. Haitl), Martinec, Heidenreich, Polidar (46. Krob) – Považanec (60. Kubista) – Pleštil (46. Hübschman), Šulc, Houska, Jovović (60. Smejkal) – Sejk (60. Chramosta, 73. Ikaunieks).

Rozhodčí

Stadion

Vipiteno

Tepličtí při porážce 0:1 s Drážďany, které sestoupily do třetí německé ligy, vyzkoušeli řeckého útočníka Athanasiose Kartsabase.

„Jeho mise u nás skončila. Je bohužel fyzicky nepřipravený, takže mu poděkujeme, že přijel a budeme hledat dál,“ uvedl teplický trenér Jiří Jarošík.

Zlín jen remizoval bez gólů s druholigovou Líšní, i tak ale udržel i v šestém utkání letní přípravy neporazitelnost.

„Vstup byl z naší strany vynikající, ale neproměnili jsme žádnou z vyložených šancí. Takhle bychom se měli prezentovat, ale ne jen nějakých 18 minut. Do ligy je tohle málo,“ řekl zlínský trenér Jan Jelínek.

Branku nevstřelil ani Liberec v prvním utkání na soustředění v Rakousku. Nejblíže ke gólu byl proti Újpesti v 73. minutě Rondič, který trefil tyč. Pátý celek uplynulé sezoně maďarské ligy v týdnu prohrál s Bohemians 1905 0:1.

„Myslím, že výkon byl docela dobrý, soupeř byl kvalitní. S naším defenzivním výkonem může být spokojenost, dozadu jsme to zvládli velmi dobře. Dopředu finální řešení kolikrát nebylo úplně nejlepší,“ poznamenal liberecký trenér Luboš Kozel.

Bezbrankovou remízou skončil i duel Pardubic s druholigovou Duklou. Pražané, které nově vede trenér Rada, v přípravě zaskočili už třetího ligového favorita - předtím zvítězili nad Hradcem Králové a remizovali s Libercem.

Hradec ve středu ztratil Duklou dvoubrankový náskok, proti dalšímu druholigovému soupeři Jihlavě se ale vrátil na vítěznou vlnu. Zápas rozhodl v 18. minutě jediným gólem Vašulín.

Nová sezona první ligy začne za dva týdny.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud