Premium
12. září 2022 • 11:15

Co chce Sparta hrát... Priskeho sázka bez účinku, jak uvolnit Kuchtu?

Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chceme být dominantní. Hrát na vysoké držení míče a tím mít jednotlivé zápasy pevně pod kontrolou. Tak mluvil Brian Priske, když představoval svou vizi, se kterou přišel do Sparty. K jejímu naplnění je ale dánský kouč momentálně hodně daleko. Letenští dění na hřišti pevně v rukou nemají, ona zmíněná dominance chybí. Přidruženým negativním efektem pak je utopení útočníka Jana Kuchty.



Domácí zápas se Zlínem a utkání v Teplicích. Dva mače v rozmezí jediného týdne, které s sebou nesly celou řadu identických prvků. Sparta v obou ztratila body (remízy 0:0 a 2:2), vždy se navíc spoléhala na rozestavení 4 – 4 – 2. A ani v jednom případě jí nezafungovalo ani trochu dobře.

„Opakovaně mluvím o tom, že výchozí rozestavení pro mě není zcela rozhodující. Jde o to, jak se hráči v zápase chovají, jak si plní své role na hřišti,“ vykládal Brian Priske po sobotním krachu na Stínadlech.

Optika severského kouče je jistě správná, že ale Letenským varianta se dvěma středními záložníky a dvěma útočníky neladí, to je evidentní. Platilo to už proti Zlínu, přesto se ji Priske rozhodl zachovat.

„Přiznám se, že mám strach o to, zda to bude fungovat,“ prohlásil ve studiu O2 TV ještě před sobotním výkopem trenér David Holoubek.

Tyhle pochyby se velmi rychle naplnily. Sparta opět

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud