14. ledna 2023 • 19:30

Boleslav schytala příděl od Lipska, výročí Brna pokazila Podbrezová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna v den oslav 110. výročí od založení klubu prohráli v přípravném utkání se slovenskou Podbrezovou 1:2. Mladá Boleslav utrpěla debakl 0:4 od bundesligového Lipska, naopak Ostrava rozstřílela Koronu Kielce 5:0. České Budějovice prohrály 2:3 s Vasasem Budapešť, Pardubice porazily lídra druhé ligy Příbram 3:0 a Liberec na turnaji na Maltě gólem v nastavení udolal Trenčín 2:1.



Brňanům v zápase proti čtvrtému týmu slovenské ligy nevyšel první poločas, po němž byli pozadu o dvě branky. Po změně stran snížil nejlepší střelec české ligy Jakub Řezníček, vyrovnat už ale Zbrojovka nedokázala. Brněnští si dnes celou řadou akcí připomínají 110 let od založení, večer se nad městem rozzářil hrad Špilberk do klubové červené barvy.

Mladoboleslavští na třetí tým německé ligy podle očekávání vůbec nestačili. Za Lipsko se v zápase, který se hrál na 4x25 minut, prosadili čtyři různí střelci. „Hráli jsme proti extrémně kvalitnímu soupeři, od kterého jsme dostali rychlé dva góly. V prvním poločase jsme se rozkoukávali. Druhý poločas jsme už působili o poznání lépe, chvílemi jsme i opticky hru vyrovnali a měli několik šancí ke skórování. Byla to fotbalová škola a domnívám se, že nám všem pomůže,“ uvedl v tiskové zprávě mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych.

Ostravané na úvod kempu v Turecku proti Koroně Kielce naprosto dominovali a předposlednímu týmu polské ligy dali pět branek. Poprvé po překonání onkologického onemocnění se trefil mladík Matěj Šín. Slezané ani v druhém duelu zimní přípravy neinkasovali.

„Jsem spokojen s výsledkem i s tím, že jsme neinkasovali a soupeře jsme nepustili do šance. Začátek byl z naší strany trochu hektický, soupeř ještě trochu odolával a my jsme se tam nemohli dostat. Důležitý byl první gól a druhý poločas už vyzněl jasně pro nás,“ pochvaloval si trenér Baníku Pavel Hapal.

Liberec na přípravném turnaji Tipsport Malta Cup po úvodní remíze 1:1 s Tirolem porazil Trenčín a drží naději na vítězství ve skupině A. V druhé minutě nastavení hlavičkou rozhodl střídající Ahmad Ghali. V druhé tříčlenné skupině je druhý český zástupce na turnaji Zlín.

„Dnes to byla velmi dobrá prověrka, hrálo se ve vysoké intenzitě. Pozitivem je kromě výsledku i to, že jsme dostali do hry hráče, kteří měli předtím zdravotní problémy. Dnes jsme nebyli lepším týmem, ale spíše šťastnějším,“ řekl na tiskové konferenci trenér Slovanu Luboš Kozel.

Českobudějovičtí na úvod soustředění v tureckém Beleku nezvládli přestřelku s Vasasem. Poslední celek maďarské ligy nad Dynamem dvakrát vedl o dvě branky, svěřenci nových trenérů Marka Nikla a Tomáše Zápotočného v druhé půli snížili zásluhou Benjamina Čoliče a Romana Potočného.

„Zápas hodnotím výsledkově negativně, protože jsme prohráli 2:3, musím ale říct, že se mi herně líbilo několik pasáží. Převažuje tak to pozitivní. Rozmrzelý jsem jen ze tří obdržených branek, které byly z mého pohledu hodně laciné. Toho se musíme v příštích zápasech vyvarovat,“ uvedl pro klubový web Zápotočný.

Za poslední tým prvoligové tabulky z Pardubic se proti lídrovi druhé nejvyšší soutěže Příbrami postupně trefili Michal Hlavatý, Pavel Černý a David Huf. „Byl to velmi kvalitní zápas z obou stran. Myslím, že první půle byla z naší strany velmi dobrá. V té druhé bylo také hodně dobrých věcí, ale zbytečně jsme ztráceli míče. Každopádně jsme vyhráli s nulou vzadu a to se počítá,“ řekl pardubický trenér Radoslav Kováč.

Jarní část první ligy začne za dva týdny.

Přípravná fotbalová utkání:

FK Pardubice - Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 22. Hlavatý, 36. Černý, 69. Huf.

Sestava Pardubic: Markovič (46. Budinský) - Icha (60. Rosa), Vlček (66. Tecl), Hranáč (46. Koukola), Chlumecký - Vacek (60. Darmovzal) - Pikul (46. Tischler), Hlavatý, Janošek (66. Lima), Helešic (32. Mareš) - Černý (66. Huf). Trenér: Kováč.

Baník Ostrava - Korona Kielce 5:0 (1:0)
Branky: 33. Lischka, 51. Frydrych, 58. Buchta, 76. Juroška, 82. Šín.

Sestava Ostravy: Laštůvka (65. Letáček) - Ndefe (46. Juroška), Frydrych (70. Pojezný), Lischka (75. Říha), Fleišman (46. Šehič) - Cadu (70. Smékal), Miškovič (70. Šín), Kaloč (70. Boula), Kuzmanovič (46. Buchta), Plavšič (70. P. Jaroň) - Tijani (46. Klíma). Trenér: Hapal.

RB Lipsko - FK Mladá Boleslav 4:0 (hráno 4x 25 minut)
Branky: 8. Halstenberg, 12. Forsberg, 55. André Silva, 73. Werner.

Sestava M. Boleslavi: Šeda (46. Mikulec) - Šimek, Karafiát (76. Suchomel), Suchý - Ekpai (51. Látal), Kubista (76. Donát), Dancák (81. Stránský), Fulnek (76. Žitný) - Skalák (51. Matějovský), Ladra (76. Škoda) - Jawo (51. Kušej). Trenér: Hoftych.

Zbrojovka Brno - Podbrezová 1:2 (0:2)
Branky: 63. Řezníček - 16. Kuzma, 38. Špyrka.

Sestava Brna:
I. poločas: Hrubý - Koželuh, Endl, Štěrba, Granečný - Souček, Pachlopník - Nečas, Fousek, Falta - Rogožan.
II. poločas: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Šural, Divíšek - Blecha, Texl - Hladík, Ševčík, Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Dynamo České Budějovice - Vasas Budapešť 2:3 (0:1)
Branky: 71. Čolič, 84. Potočný - 19. Litauszki, 69. Zimonyi, 72. Feczesin.

Sestava Č. Budějovic:
I. poločas: Janáček - Broukal, Havel, Králik - Čmelík, Grič, Hora, Mršič - Penner - Zajíc, Hais.
II. poločas: Šípoš - Čolič, Čoudek, Sladký - Potočný, Švec, Čavoš, Čermák, Skovajsa - Škoda, Matoušek. Trenér: Nikl.

Turnaj Tipsport Malta Cup:

Skupina A:

Slovan Liberec - Trenčín 2:1 (1:1)
Branky: 13. Rondič z pen., 90.+2 Ghali - 27. Bainovič z pen.

Sestava Liberce: Bačkovský - Fukala (76. Lexa), Plechatý (76. Lehoczki), Purzitidis (46. Prebsl), Preisler - Doumbia (46. Gebre Selassie), Červ (46. Varfolomejev), Valenta (46. Frýdek, 76. Polyák), Mészáros (46. Višinský) - Rondič (67. Rabušic), Kozák (67. Ghali). Trenér: Kozel.

ONLINE PŘENOS - Přípravy na ligové jaro
14. 1. 2023
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
1. FC Slovácko 1. FC Slovácko AC Sparta Praha AC Sparta Praha Baník Ostrava Baník Ostrava Bohemians Praha 1905 Bohemians Praha 1905 České Budějovice České Budějovice FC Zlín FC Zlín FK Jablonec FK Jablonec FK Pardubice FK Pardubice FK Teplice FK Teplice Hradec Králové Hradec Králové Mladá Boleslav Mladá Boleslav Sigma Olomouc Sigma Olomouc SK Slavia Praha SK Slavia Praha Slovan Liberec Slovan Liberec Viktoria Plzeň Viktoria Plzeň Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Obnovit
Zprávy ze dne 14. 1. 2023
21:28
14. 1. 2023
Slovan Liberec

Liberec zvládl druhý duel na Tipsport Malta Cupu a v sobotu porazil slovenský Trenčín 2:1. V nastavení rozhodl o výhře Ahmad Ghali.

Zprávy ze dne 14. 1. 2023
19:41
14. 1. 2023
 

Shrnutí všech dnešních přípravných zápasů čtěte ZDE: Boleslav schytala příděl od Lipska, výročí Brna pokazila Podbrezová.

Fotbalisté Mladé Boleslavi podlehly v přípravě bundesligovému Lipsku 0:4 Fotbalisté Mladé Boleslavi podlehly v přípravě bundesligovému Lipsku 0:4 Fotbalisté Mladé Boleslavi podlehly v přípravě bundesligovému Lipsku 0:4
Zprávy ze dne 14. 1. 2023
18:40
14. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav sehrála těžký test proti RB Lipsko. Na bundesligového soupeře nestačila 0:4. Středočeši na třetí tým německé ligy podle očekávání vůbec nestačili. Za Lipsko se v zápase, který se hrál na 4x25 minut, prosadili čtyři různí střelci. „Hráli jsme proti extrémně kvalitnímu soupeři, od kterého jsme dostali rychlé dva góly. V prvním poločase jsme se rozkoukávali. Druhý poločas jsme už působili o poznání lépe, chvílemi jsme i opticky hru vyrovnali a měli několik šancí ke skórování. Byla to fotbalová škola a domnívám se, že nám všem pomůže,“ uvedl v tiskové zprávě mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych.

Zprávy ze dne 14. 1. 2023
17:15
14. 1. 2023
Baník Ostrava

Baník Ostrava zdolal v tureckém Beleku polskou Koronu vysoko 5:0. Gólově se prosadili David Lischka, Michal Frydrych, David Buchta, Jan Juroška a Matěj Šín.

Zprávy ze dne 14. 1. 2023
16:46
14. 1. 2023
AC Sparta Praha

Ani Olomouc, ani Pardubice či jiný z tuzemských klubů, kteří v zimě projevovali zájem o Lukáše Juliše. Zkušený útočník se zkraje ledna dozvěděl, že se s ním do kádru Sparty pro zbytek sezony už nepočítá. Vzhledem k tomu, že mu v létě končí smlouva, rozběhla se naplno jednání o jeho další budoucnosti. Nyní směřují do finále, podle informací redakce iSport.cz má Juliš namířeno na Ibizu, kde tamní klub působí ve druhé nejvyšší španělské soutěži. Juliš na podzim odehrál ve FORTUNA:LIZE osm zápasů, ovšem pouze 335 minut. Na své konto si připsal jedinou branku.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud