13. března 2023 • 19:00

Teplice představily nové logo: dva roky práce, inspirace prvním znakem

Autor: paš, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co slavný herec a fanoušek „sklářů" Marek Taclík v minulých týdnech v klubovém videu prozradil, se v pondělí večer stalo realitou. Tepličtí fotbalisté mají po 28 letech nové logo, se kterým vstoupí do příští sezony. „Za celým projektem stojí téměř dva roky příprav a práce, které vyvrcholily dnešním představením," stojí v prohlášení. Aktualizovaná podoba zachovala trojici písmen i klubové barvy žlutou a modrou, nově je ale bez nápisů kolem a ve tvaru erbu.



Aktuálně čtrnáctý tým nejvyšší soutěže používal kulaté logo s písmeny FKT uprostřed od roku 1995. Od příští sezony se výrazně změní, severočeský klub ho představil i s novou vizuální identitou na pondělním slavnostním večeru v teplickém domu kultury. Na pódiu vystoupili zpěvák Kamil Střihavka či členové kapely Kabát - Ota Váňa a Tomáš Krulich.

Nová podoba loga odkazuje na několik historických znaků teplického fotbalu. Jiné budou i webové stránky či písmo, které klub používá na sociálních sítích a v marketingu.

„Nové logo i vizuální identita nám přináší velké možnosti nejen v naší komunikaci, ale také především využitelnost směrem k merchandisingu pro náš fanshop, se kterým už řešíme možnosti nových kolekcí,“ říká ředitel klubu Rudolf Řepka.

První předměty (konkrétně šály) s novým logem budou v prodeji pravděpodobně už na příštím domácím zápase s Hradcem Králové.

Autorem práce je Karel Hejkal z nedalekého Litvínova. „Můj děda a táta klubu fandili, táta do Teplic na fotbal i jezdil. Navíc sbíral sportovní odznaky, takže jsem vnímal už teplické logo z 80. let a samozřejmě i ta následující až po současné. Bylo tak pro mě velkým závazkem ujmout se tvorby nového loga a věřím, že ho fanoušci vezmou za své a přiroste jim k srdci,“ uvedl.

Dosud posledními ligovými celky, které představily nové logo, byly před touto sezonou Zlín a pražská Slavia. V únoru 2021 změnila identitu také Sparta.

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud