Jonáš Bartoš
Premium
11. dubna 2023 • 04:40

Vydra: góly i boj o důvěru v Plzni. Proč Bílek upřednostňuje Chorého

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Déle než pět let čekal na vícególový večírek. Matěj Vydra (30) se dočkal proti Jablonci (3:2). Vypuštěn z lavičky pálil přesně dvakrát. Plzni vytrhl trn z paty, obhájce titulu bral tři body po sérii čtyř zápasů bez výhry. Přesto nemá jisté místo v základu – Michal Bílek dál bezmezně věří Tomáši Chorému, který se na jaře přes takřka maximální herní vytížení trefil pouze dvakrát.



Matěj Vydra na jaře skóroval třikrát, na hřišti strávil v sedmi zápasech celkem 340 minut. Naopak Tomáš Chorý naskočil do všech deseti duelů v základu, odehrál 851 minut a gól slavil dvakrát – s Hradcem (1:2) a na Slavii (1:2). Dostává mnohem víc prostoru, než největší zimní plzeňská posila.

Dvoumetrovému hroťákovi to přes vysoké herní vytížení na jaře nelepí. Proti Jablonci trefil dvě tyčky a zahodil ještě jednu velmi dobrou šanci. Naopak Vydra, který vlétl na plac na závěrečnou půlhodinu, domácí zachránil dvěma góly a zajistil proti Jablonci důležité tři body.

„Takhle to má být. Adam Vlkanova odehrál na podhrotové pozici dobré utkání, ale po přestávce jsme potřebovali něco změnit, být ještě víc nebezpeční. Matěj je útočník, prosadil se a velkou měrou přispěl k výhře. Pomůže to i jemu osobně,“ řekl po sobotním utkání plzeňský trenér Michal Bílek.

Zároveň se zastal útočné jedničky, která si drží výsadní pozici. Chorý šel do zápasu s Jabloncem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud