31. května 2023 • 16:10

Baník omlazuje: oznámil první posilu. Končí Laštůvka či Kuzmanovič

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Baníku po nepovedené sezoně končí dvě dlouholeté opory. Brankář Jan Laštůvka a Nemanja Kuzmanovič nebudou v ostravském klubu dál pokračovat. Oba přitom mají platné kontrakty. „Bylo to pro nás opravdu nesmírně složité rozhodnutí. Víme, jak dlouho tady oba kluci jsou," uvedl pro klubový web šéf sportovního úseku Luděk Mikloško. Legendy ovšem v Baníku mohou zůstat.



Laštůvka s Baníkem v roce 2004 získal poslední mistrovský titul a po dlouhém angažmá v zahraničí se pak vrátil na začátku roku 2018 a týmu pomohl k záchraně. Kuzmanovič působil v klubu od ledna 2019. Oba se nyní s Baníkem loučí.

„Honza v klubu začínal už jako dorostenec, získal tu titul a je to skutečně hráč, kterému na Baníku záleží. I Kuzma už je skoro pět let, taky pro klub odvedl spoustu dobré práce. Bylo to pro nás hodně těžké. Ale věk se nedá zastavit a my cítíme, že je třeba kádr už začít trochu omlazovat,“ vysvětlil Mikloško.

Ale Laštůvka definitivně v Baníku končit nemusí, od vedení klubu obdržel nabídku na další spolupráci. „S jeho kariérou a zkušenostmi a vztahem k Baníku bychom o něj samozřejmě nechtěli přijít. Je to ještě na dalším jednání mezi námi a Honzou, i on má nějaké své představy, ale byli bychom velmi rádi, kdyby tady zůstal,“ řekl Mikloško.

Anketa

Který tým je největším zklamáním uplynulé sezony F:L?

Brno
Zlín
Baník
jiný tým

„Vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou. Potřebuju si to sám pořádně promyslet, jestli budu pokračovat, nebo se vydám jiným směrem,“ poznamenal brzy jedenačtyřicetiletý Laštůvka k možnému konci kariéry.

Kuzmanovič má stejně jako zkušený brankář v ostravském klubu smlouvu do příštího léta.

„Je to všechno otázka dalších jednání. Ctíme fakt, že Kuzma u nás má stále platný kontrakt a proto jakékoliv další kroky musí proběhnout v oboustranné shodě klubu a hráče. Pokud by dostal pro něj zajímavou nabídku, nechceme mu dělat žádné problémy. Ale jak říkám, je to otázka dalších jednání. Velmi rádi bychom se pak s oběma hráči adekvátně rozloučili na stadionu společně s fanoušky při ligovém utkání,“ dodal Mikloško.

Naopak v Baníku zůstává další zkušený hráč, osmatřicetiletý Jiří Fleišman.

První letní posila Baníku

Zároveň na svém klubovém webu Ostrava oznámila první letní posilu. Tou se stal ofenzivní hráč Abdullahi Tanko. Pětadvacetiletý Nigerijec na Bazaly přichází z druholigového Varnsdorfu a podepsal tříletou smlouvu s opcí.

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud