10. června 2015 • 11:25

Varnsdorf vzdal účast v Synot lize. Místo něj dostane šanci Zlín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Varnsdorfu nebudou hrát Synot ligu. Severočeský klub v uplynulém ročníku druhé nejvyšší soutěže skončil na postupovém druhém místě, ale po jednání s Fotbalovou asociací ČR se vzdal účasti hlavně kvůli nevyhovujícímu stadionu. Osloven tak bude třetí celek minulé sezony Fotbalové národní ligy Zlín, a pokud splní všechny licenční podmínky, bude startovat mezi elitou.



Varnsdorf si mohl dojednat pronájem stadionu v jiném městě, také už předložil nájemní smlouvu s Jabloncem. Tento azyl by však mohl být podle pravidel využíván jenom rok a klub nedokázal zaručit, že do konce sezony 2015/16 stihne zrekonstruovat vlastní areál tak, aby splňoval ligové požadavky. Starosta Varnsdorfu Stanislav Horáček už dříve prohlásil, že to nebude možné stihnout.

"Rozhodli jsem se tak po zralé a racionální úvaze. Možnost startu v nejvyšší soutěži pro nás byla velmi lákavá, ale zároveň bychom na sebe brali až příliš velké riziko," řekl předseda představenstva Varnsdorfu Vlastimil Gabriel.

"To, že jsme se nyní vzdali šance startovat v Synot lize, ale rozhodně neznamená, že bychom rezignovali na další budování a vylepšování infrastruktury našeho stadionu. Naopak, v dohledné době chceme začít s postupnou rekonstrukcí a třeba už na konci sezony mít stadion připravený na nejvyšší soutěž," přidal Gabriel.

Fotbalová asociace nyní osloví další klub v pořadí druhé ligy, kterým je Zlín. Jeho stadion by podmínky pro nejvyšší soutěž na rozdíl od Varnsdorfu splnit měl. Klubové vedení se ale zatím k nastalé situaci odmítlo vyjádřit.

"My zprávy o odstoupení Varnsdorfu nemáme. Až je dostaneme, tak situaci vyhodnotíme," řekl předseda představenstva a generální ředitel klubu Milan Plesar.

Takhle slaví postup do nejvyšší soutěže fotbalisté Varnsdorfu. Šampaňské teklo proudem, marodi zahazovali berle
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud