15. června 2015 • 10:48

Plzeň získala Kučeru z Jihlavy: Byl bych srab, kdybych to nepřijal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň na začátku letní přípravy získala jihlavského fotbalistu Tomáše Kučeru. Třiadvacetiletý záložník přichází k týmu úřadujícího mistra na roční hostování s opcí.



"Měl jsem na výběr z více variant, nakonec jsem se ale po zralé úvaze rozhodl pro plzeňské angažmá. Z Jihlavy se mi neodchází vůbec lehce. Byl jsem zde maximálně spokojený a měl jsem tady veškeré zázemí. Byl bych ale srab, kdybych tuto velkou sportovní výzvu ve čtyřiadvaceti letech nepřijal," uvedl na webu Viktorie Kučera, který v červenci oslaví 24. narozeniny.

"Věřím, že dostanu šanci vybojovat si místo v kádru. Pak bude záležet jenom na mých výkonech. Konkurence je v Plzni samozřejmě obrovská, ve středu zálohy se točí prakticky samí reprezentanti. Nicméně bylo by špatně, pokud by tomu u týmu bojujícímu o Ligu mistrů bylo jinak," přidal rodák z Havlíčkova Brodu.

Jihlavský odchovanec za první tým debutoval v dubnu 2011, od té doby za Vysočinu odehrál 59 prvoligových zápasů a vstřelil šest gólů, další starty a branky si Kučera připsal ve druhé nejvyšší soutěži. Tu si zahrál i během krátkého hostování v Hradci Králové.

"Tomáš je velmi talentovaný fotbalista, který se přes mladý věk stal jednoznačně jednou z hlavních osobností jihlavského týmu. V lize má odehráno velké množství zápasů, měli jsme tak dostatek možností k jeho pečlivému pozorování," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Chceme rozšířit kvalitu a konkurenci v rámci záložní řady a pevně věříme, že Tomáš nám může okamžitě pomoci. Je hladový po úspěchu a takové hráče hledáme," dodal Šádek.

Kučera je třetí letní posilou Plzně, před ním už přišli z Příbrami devatenáctiletí mládežničtí reprezentanti Aleš Matějů a Jan Suchan. Zatímco krajní obránce Matějů zahájí letní přípravu se Západočechy, záložník Suchan se ještě vrátí do Příbrami na hostování.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud