Richard Šíma
16. června 2015 • 04:50

Baroš řeší nové angažmá, do ciziny nechce. Skončí ve Slavii?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další tvrdý direkt pro Baník. Milan Baroš, klubová ikona, fotbalista, který byl ochoten ve svém mateřském klubu hrát zadarmo a ještě mu věnovat milion korun, už v Ostravě dál pokračovat nechce. Klub mu dle jeho slov nenabídl novou smlouvu. Kam Barošovy další kroky povedou, není jasné. Manažer Pavel Paska před časem hovořil o možném angažmá v Indii, spekuluje se ale o hráčově možném odchodu do Slavie.



O Barošově odchodu z Baníku se spekulovalo už nějaký čas. On sám po skončení sezony prohlásil, že by se v Baníku muselo hodně změnit, aby se rozhodl pokračovat. Vyměněn byl pouze trenér, Petra Frňku vystřídal Radomír Korytář, to Baroše uspokojit nemohlo. Navíc hned po skončení zápasu s Duklou na otázku, zda bude pokračovat, odvětil, že vlastně ani neví, protože klub mu žádné prodloužení smlouvy, která mu vypršela, nenabídl. A jakkoliv se to zdá šokující, tento stav přetrval.

„Abych pravdu řekl, z vedení se se mnou na téma prodloužení smlouvy nikdo nebavil, o mém dalším působení v klubu jsme se tedy vůbec nebavili. Takže teď zvažuju další možnosti, ale fotbal ještě hrát chci,“ řekl včera Baroš pro ČTK.

Kde to bude? Sílí spekulace o Barošově jednání s pražskou Slavií. "Už chtěl zůstat opravdu co nejblíže domova, za ty roky jsem se po světě najezdil dost a za každou cenu do zahraničí jít nechci,“ řekl nejlepší střelec EURO 2004, jenž se s rodinou usadil v Praze a jehož syn Patrik hraje za slávistickou přípravku. „Myslel jsem, že už to dokopu v Ostravě, ale to se bohužel nepovede. Něco se rýsuje a myslím, že by brzo mohlo být jasno," řekl ještě bývalý reprezentant.

Vedení Baníku na Barošovo rozhodnutí nezareagovalo. Majitel klubu Petr Šafarčík je nyní na dovolené, reagovat nechtěl, tiskové mluvčí Regině Jandové nezbylo než konstatovat, že vyjádření se veřejnost dočká na chystané a už jednou odložené tiskové konferenci, která se má konat tento čtvrtek.

Jediným baníkovcem, který se k Barošově ztrátě vyjádřil, byl trenér Korytář. „Je to smutné, že Milan v Baníku skončil. Je to jeho rozhodnutí a určitě k němu měl své důvody. Pro Baník je to velká ztráta. A tím nemám na mysli pouze A-tým. Milan byl velmi důležitou osobou pro celý klub. Mnoho mladých hráčů se od něj mělo co učit,“ prohlásil staronový trenér Baníku.

Ovace na Bazalech! Poslední střídání Milana Baroše za Baník
Video se připravuje ...

Další informace najdete v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud