30. května 2017 • 11:07

Petržela v ohrožení? Může skončit v Baníku, ten chce Páníka i Kučeru

Vstoupit do diskuse
0
  • Trenérské šachy mezi Baníkem, Jihlavou a Zlínem - kam zamíří Páník, Petržela a Kučera?Trenérské šachy mezi Baníkem, Jihlavou a Zlínem - kam zamíří Páník, Petržela a Kučera?FOTO: Koláž iSport.cz

    Zákulisím to frčí naplno. Tři moravské kluby intenzivně řeší trenérskou otázku. Jak se má věc aktuálně podle důvěryhodných zdrojů Sportu? Bohumil Páník (60) má nabídky z Jihlavy, ze Zlína a z Baníku. Stejné kluby hodily laso o generaci mladšímu Radimu Kučerovi (42), jenž neprodloužil smlouvu ve Znojmě. A Vlastimil Petržela (63)? Není vyloučeno, že v Ostravě skončí!

    Je to pěkně zašmodrchané, tomu věřte. Jeden den tak, druhý jinak. Kluby si nejsou jisté (staro)novými trenéry, žádaní koučové také váhají. Společnou řeč zatím nenalezli se zájemci o své služby zlínský Bohumil Páník ani znojemský Radim Kučera. Oba jsou na seznamu Fastavu, Jihlavy i Baníku, který po návratu do nejvyšší soutěže zvažuje setrvání úspěšného, leč kontroverzního Vlastimila Petržely. Jeho odchod, to by byl teprve gól!

    Deník Sport nastínil, jaká je momentální situace ve třech sledovaných prvoligových klubech, které nemají jasno, kdo je v nadcházejícím ročníku povede.

  • Baník Ostrava

    Kouč ostravského Baníku Vlastimil PetrželaFoto Michal Beránek (Sport)

    Ostravský Baník nemá jasno, zda nechá tým po návratu mezi elitu v rukou Vlastimila Petržely. O jeho odborných kvalitách nemá boss Václav Brabec pochybnosti, problém je jinde. Trenér s prořízlou pusou bojuje se svými démony, může se z něj stát neřízená střela. Pro klub je jeho angažmá rizikem, a tudíž se jistí dvojicí Páník – Kučera.

    Rovněž ve Fastavu postupně upustili od uvažované snahy přetáhnout Petrželu k sobě, i když má k němu majitel Zdeněk Červenka nadále velmi blízko.

    „Ještě než jsem do Baníku přišel, měl jsem nabídku jít do Zlína. Ta myšlenka se nějakým způsobem vrátila i později, když už jsem v Baníku byl. Ale s ohledem na pana Páníka jsem vlastně k žádným jednáním nepřikročil, i když náš vztah s panem Červenkou zůstal i nadále přátelský, jsme spolu v častém kontaktu,“ uvedl Petržela, jemuž se po postupu aktivuje v kontraktu opce na další sezonu.

    Pokud by měl z klubu zmizet, zřejmě by žádal vyplacení celé částky do konce smlouvy. „Pro mě je prioritou Baník a těším se, že se pustíme do práce. Jistě, něco jsem o svém odchodu četl i slyšel, ale pro mě je důležité, co říká pan Brabec. To ostatní mě nezajímá,“ zakončil rázně Petržela.

    Šlágr druhé ligy v ulicích. Fanoušci Baníku pochodovali Opavou
    Video se připravuje ...

  • Zlín

    S pohárem slavil i trenér Bohumil PánikFoto ČTK

    Kolik za poslední rok oslovil klub trenérů jako náhradu za Bohumila Páníka, to vědí jen šéfové Grygera s Červenkou. S nikým se však na budoucí spolupráci nedohodli, což stále platí. Proto je nejpravděpodobnější, že u mužstva po květnovém triumfu v MOL Cupu zůstane šedesátiletý muž, jenž na konci sezony sám přiznal opotřebovanost prostředím. Kontrakt mu doběhne k 30. červnu.

    Od Fastavu dostal Páník v závěru minulého týdne nabídku na jeho prodloužení. Ovšem za podmínek, které mu nevoní. „V úterý bychom se měli sejít. Uvidíme,“ reagoval Zdeněk Grygera, manažer účastníka Evropské ligy. Víc celou záležitost komentovat nechtěl. Podle všeho bude potřeba, aby obě strany ze svých představ částečně ustoupily. V tom případě je konsenzus možný a Páník s okleštěnými pravomocemi přivede Zlín na podzim na evropskou scénu.

    Zdá se, že další varianty nejsou momentálně na skladě. Jarní debaty s Dušanem Uhrinem mladším vyšuměly. „Nejsme v kontaktu. Není to aktuální,“ sdělil včera Sportu Uhrin. Příliš reálný už není ani Kučerův příchod. Bývalý znojemský kouč s klubem jednal, ale údajně neprošla jeho žádost o vlastní asistenty. Další jména? Možná mají Červenka s Grygerou v rukávu nějaké eso. O Vlastimila Petrželu se však nejedná.

    Sportovní manažer Zlína Grygera: Kádr určitě projde přestavbou
    Video se připravuje ...

  • Jihlava

    Radim Kučera je bývalý profesionální fotbalistaFoto Michal Beránek (Sport)

    Do příští středy, kdy odjíždí na dovolenou, hodlá mít majitel Vysočiny František Vaculík vyřešen trenérský rébus. Podle zdrojů Sportu se široký výběr zúžil na duo Kučera – Páník, ani jeden z kandidátů však nestojí před podpisem smlouvy. Proto asi dojde na rokování s dalšími adepty. „Do sedmého června musí být jasno. Ve hře jsou jména, která už padla,“ potvrdil včera Vaculík, jenž nechal agendu na dosluhujícím sportovním manažerovi Milanu Bokšovi.

    Ten absolvoval schůzku jak s Páníkem, tak s Kučerou. Podle informací Sportu jde o jeho poslední kroky ve vedení klubu, k poslednímu červnu má Bokša funkci opustit. Očekává se nástup Josefa Jinocha, jenž klub přivedl k záchraně jako kouč, do pozice ředitele a přesun Zdeňka Tulise do jiné role.

    Trenéra ve finále schválí Vaculík, jenž se prozatím drží zpátky. „S nikým jsem nejednal a budu asi poslední, kdo s dotyčným promluví. Pokud tedy nepůjde o někoho, k němuž mám bližší vztah,“ nastínil šéf společnosti PSJ standardní mechanismus. Jeho konečné slovo však bude jako zákon.

    CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Příbram 1:1. Vysočina slaví záchranu, Příbram sestupuje
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud