Květoslav Šimek
22. září 2018 • 10:45

Ligovou stovku mohl Berkovec slavit gólem: Je to o štěstí! Klapne nula?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéru v elitní soutěži měl proti Příbrami. Druhou stovku ligových zápasů dnes rozjede brankář Martin Berkovec (29 let) proti stejnému soupeři. MFK Karviná hostí Příbram, zápas 9. kola FORTUNA:LIGY začíná v 17 hodin. A Berkovec věří, že si konečně s týmem připíše první nulu v sezoně.



Góly

Domácí: 22. Budínský, 29. Wágner, 53. Nitrianský (vl.), 86. Jan Moravec

Hosté: 46. Mingazov

Sestavy

Domácí: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Mertelj, Budínský (80. Ramírez) – Ba Loua (72. Guba), Lingr (52. Smrž), Letić – Wágner.

Hosté: Švenger – Hlúpik, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) (46. Mingazov) – Průcha, Květ, Soldát (69. Pejša), Antwi – Fantiš – Slepička (11. Voltr).

Náhradníci

Domácí: Pastornický, Smrž, Krivák, Guba, Tusjak, Ramírez, Suchan

Hosté: Kočí, Kilián, Pejša, Mingazov, Rezek, Kodr, Voltr

Karty

Domácí: Wágner, Mertelj

Hosté: Soldát, Skácel, Voltr, Nitrianský

Rozhodčí

Marek – Paták, Polák

Stadion

Městský stadion Karviná, Karviná

Návštěva

2 814 diváků

V minulém kole oslavil Martin Berkovec v tichosti jubileum. Odehrál svůj stý ligový zápas. V Teplicích jej dokonce mohl oslavit vyrovnávací brankou. V 93. minutě podpořil při rohovém kopu útočné řady, dostal se ke střele, ale těsně minul. Teplice vyhrály 2:1.

„Chyběly dva tři metry, je to o štěstí,“ krčil rameny Berkovec. „Pokaždé, když jde gólman do vápna, tak je to padesát na padesát.“ Na ligový gól tak stále čeká. Co jej ovšem víc mrzí, že v letošní sezoně zatím marně čeká i na čisté konto. Celkem už jich nasbíral 28.

Ligové stovky si váží. „Když jsem byl malý, tak jsem v tohle ani nedoufal,“ říká o jubileu. „Je to jen číslo, ale samozřejmě příjemné. Doufám, že přidám ještě další stovku. To je moje meta.“

Berkovec je odchovancem pražské Slavie. V sešívaném dresu měl 18. února 2012 i ligovou premiéru - v Příbrami. Do brány ho poslal trenér František Straka, zápas skončil 0:0. Patřil i do mistrovského kádru Slavie v sezoně 2016/17, ale ročník dohrával v Bohemians.

Právě v Bohemians také zažil nejvýraznější moment kariéry. Nepříjemný, naštěstí s dobrým koncem. V únoru 2017 se Berkovec srazil se spoluhráčem Danielem Krchem. Měl otřes mozku, přeražený zub, prokousnutý ret. A zapadlý jazyk. Nebýt pohotové pomoci útočníka Francise Koneho ze Slovácka, mohl střet skončit tragicky.

„Nepamatuju si z toho vůbec nic, mám půlhodinový výpadek,“ líčil nešťastnou srážku gólman. „Vybavuju si až něco z čekárny v nemocnici, kde mě přijímali na ambulanci. Dan (Krch) asi neviděl, jak vybíhám, nevšiml si mě. Oba jsme chtěli odehrát balon do bezpečí, potkali jsme se hlavami. Určitě za nic nemohl.“

Dodatečně nešetřil s díky ani pohotovému zásahu Koneho. „Hrozně moc mu děkuju, to je neskutečné, co pro mě udělal. Zachránil mě. Nevím, jak bych dopadl, kdyby nezasáhl. Moc si toho cením!“

V létě 2017 zamířil Berkovec z Bohemians do Karviné. Nejdřív na hostování. Když klubu v minulé sezoně výrazně pomohl k udržení mezi elitou, tak se dohodl na přestup. V aktuálním ročníku odchytal všech osm zápasů, na nulu čeká marně. Rád by čekání ukončil proti Příbrami. Tedy proti klubu, který poprvé v lize vynuloval. Druhou stovku elitních zápasů by rozjel stylově.

BERKOVCOVY LIGOVÉ NULY

Slavia Praha 13

Bohemains Praha 11

MFK Karviná 4

Teplice - Karviná: Po rohu zakončoval Vaněček, Karvinou podržel Berkovec
Video se připravuje ...

Brankář Martin Berkovec v Karviné nahradí Jana Laštůvku
Brankář Martin Berkovec v Karviné nahradí Jana Laštůvku

SESTŘIH: Teplice - Karviná 2:1. Severočeši zabrali po pěti zápasech, pálil Žitný s Vaněčkem
Video se připravuje ...

Berkovec vychytal Krmenčíka. Věděl jsem, kam kope penalty Hořava, tak jsem zkusil jít na druhou stranu, říká
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud