10. ledna 2011 • 18:46

Svěrkoš opustí Sochaux, prý míří do Řecka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Václav Svěrkoš možná po dvou letech opustí francouzské Sochaux a sezonu dohraje v Řecku. O reprezentačního útočníka mají zájem hned dva kluby z řecké ligy, informoval dnes francouzský deník L'Equipe na své internetové stránce. Podle řeckých serverů jde o Aris Soluň a Panserraikos.



"Oslovily nás dva kluby z řecké ligy, takže záležitost by mohla v příštích dnech pokročit," uvedl předseda Sochaux Alexandre Lacombe. Trenér Francis Gillot údajně se sedmadvacetiletým hráčem již nepočítá, takže Svěrkoš prý "bude bezpochyby zapůjčen".

Podle L'Equipe se nepotvrdily spekulace o možném Svěrkošově angažmá ve francouzském Arles-Avignon nebo v německé Fortuně Düsseldorf.

Svěrkoš nastřílel během dvouletého působení v Sochaux ve 44 zápasech celkem deset gólů. Zatímco v první sezoně ve Francii se mu mimořádně dařilo, v nynějším ročníku se na trávníku objevil jen čtyřikrát. Proto se začalo spekulovat o jeho odchodu.

Podle řeckých serverů projevil o Svěrkoše jako první vážný zájem Panserraikos, který bojuje o udržení v lize. Předposlední tým tabulky již učinil Sochaux finanční nabídku na vypůjčení hráče s možností jeho přestupu v létě. Web cosmo.gr dokonce tvrdil, že Svěrkoš by už dnes měl být v Řecku, aby smlouvu podepsal.

Podle serveru inews.gr by ale Svěrkoše ve svém týmu měl rád také Aris, který je v současnosti v řecké lize na sedmém místě. Nejspíš se nyní pokouší nabídku konkurence přebít.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud