14. ledna 2011 • 22:36

Svěrkoš opouští Sochaux, jde do Panioniosu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš je na odchodu z francouzského Sochaux. Sedmadvacetiletého bývalého reprezentanta získá na hostování do konce sezony Panionios Atény. K předposlednímu týmu řecké ligy se pravděpodobně připojí už během víkendu.



"Na devadesát procent jsme dohodnuti. V sobotu, nejpozději v neděli letím do Atén," uvedl dnes Svěrkoš pro Moravskoslezský deník a ČTK.

O někdejšího kanonýra Baníku Ostrava byl v zimním přestupním termínu v Řecku velký zájem. Vedle Panioniosu ho měly v hledáčku také Kavala, Volos, Aris Soluň a Panserraikos Atény. Nabídku mu předložil i poslední celek francouzské ligy Arles-Avignon.



"Preferoval jsem Atény. V týmu navíc působí Martin Latka, se kterým jsem hrával v reprezentační jednadvacítce," řekl Svěrkoš, který v kádru narazí i na bývalého slovenského brankáře Teplic Tomáše Belice.

Svěrkoš nastřílel během dvouletého působení v Sochaux ve 44 zápasech deset gólů. Zatímco v první sezoně ve Francii se mu mimořádně dařilo, v nynějším ročníku se na trávníku objevil jen čtyřikrát a trenér Francis Gillot s ním přestal počítat.

Dokonce uvažoval o dalším návratu na Bazaly. Majitel Baníku Tomáš Petera byl za Svěrkošem ve Francii s konkrétní nabídkou, ale útočník ji ještě odložil.

"Řekl bych, že k návratu nebylo daleko. Chtěl jsem ale spíše dlouhodobý a na ostravské poměry asi taky i lukrativní kontrakt. Chápu situaci, která teď v Baníku je, že si mě klub nemůže dovolit," uvedl Svěrkoš.

Václav Svěrkoš se prozatím na Bazaly nevrátíFoto Aleš Krecl/Archív Sport


Frýdecko-místecký odchovanec okusí už čtvrtou evropskou ligu. Po angažmá v bundesligových týmech Mönchengladbachu a Hertě Berlín, Austrii Vídeň a Sochaux bude jeho kariéra pokračovat v Řecku.

Od působení v Panioniosu ho neodradilo ani bezprostřední ohrožení sestupem. Tým figuruje na patnácté pozici, byť od pásma záchrany ho dělí jen tři body.

"Strach z boje o záchranu nemám, zažil jsem podobnou situaci už v Sochaux. Bavil jsem se s Martinem Latkou a říkal mi, že tým není špatný," prohlásil Svěrkoš.



Debut by mohl zažít atraktiví. Nedělní zápas na hřišti Arisu ještě nestihne, ale v dalším kole Panionios přivítá v derby Panathinaikos. Svěrkoš hlavně věří, že zase začne pravidelně hrát.

"Chci hrát, dávat góly. Když se to podaří, budu mít z fotbalu zase radost. Poslední rok bych z fotbalové stránky nazval klidně utrpením. Když člověk nehraje a jen trénuje, je to hrůza," dodal Svěrkoš.

Václav Svěrkoš se prozatím na Bazaly nevrátí
Václav Svěrkoš se prozatím na Bazaly nevrátí



Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud