2. března 2011 • 22:12

Jarošík zařídil klíčovou výhru, Messi spasil Barcu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Premiérový gól českého obránce Jiřího Jarošíka v sezoně pomohl fotbalistům Zaragozy k výhře 2:1 v utkání 26. kola španělské ligy proti Bilbau. Zaragoza se tak dostala z pásma sestupu, na které má nyní z patnácté příčky dvoubodový náskok.



Už desetibodový náskok si na čele tabulky vytvořila Barcelona, která vyhrála 1:0 na půdě Valencie gólem Lionela Messiho a znovu odskočila druhému Realu Madrid. Ten však má zápas k dobru.

Zaragoza na vítězství čekala čtyři zápasy a také proti Bilbau nezačala dobře. Už v 18. minutě potvrdil formu španělský reprezentant Llorente a svým 15. gólem v sezoně poslal hosty do vedení.

Brzy po změně stran však přišla Jarošíkova velká chvíle. Domácí zahrávali rohový kop a český stoper si připsal třetí gól ve Španělsku od svého příchodu v lednu minulého roku. Krátce nato dokonal obrat Uche a zařídil Zaragoze teprve šestou výhru v sezoně.

Nigerijský útočník svou branku obrečel, neboť šlo o jeho první zásah od května 2009 a po mnohaměsíčním trápení s poraněným kolenem, kvůli kterému Uchemu hrozil konec kariéry. Nakonec se uzdravil a hned v prvním duelu, do kterého po zranění nastoupil od začátku, vstřelil branku.

Na rozdíl od Jarošíka dnes na trávníku chyběl druhý český zástupce v Primera Division Tomáš Ujfaluši, který kvůli menšímu zranění kolena nenastoupil v obraně Atlétika Madrid. Jeho tým na půdě Getafe brzy prohrával po gólu Manua, Brazilec Elias však devět minut před koncem vyrovnal na konečných 1:1.

Také Barcelona se ve Valencii trápila. Domácí důsledným napadáním nepouštěli Katalánce k jejich kombinační hře a sami po zisku míče předváděli nebezpečné brejky. Když už se Barcelona dostala do šance, Messi dlouho nepotvrzoval, že je nejlepším střelcem ligy. Nejprve promarnil hned trojitou vyloženou šanci a poté v úniku s Villou na jediného obránce střílel nad.

Nakonec se však držitel Zlatého míče za minulý rok svého 27. gólu v sezoně přece jen dočkal. V 77. minutě se na levé straně uvolnil Adriano a přihrál Messimu, který propasíroval míč do sítě přes rukavice domácího brankáře.

Barcelona tak venku neprohrála 20 zápasů po sobě, což je nový rekord ligy.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Getafe - Atlético Madrid 1:1 (3. Manu - 81. Elias), Pamplona - La Coruňa 0:0, San Sebastian - Levante 1:1 (53. Zurutuza - 77. Del Horno), Villarreal - Alicante 1:0 (22. Rossi), Zaragoza - Bilbao 2:1 (49. Jarošík, 56. Uche - 18. Llorente), Valencie - FC Barcelona 0:1 (77. Messi).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud