21. května 2011 • 13:42

Pavel Hapal povede Žilinu i v další sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér Pavel Hapal povede i v příští sezoně Žilinu, s níž se mu nepodařilo obhájit titul ve slovenské fotbalové lize. Ještě před skončením ročníku to uvedl majitel klubu Jozef Antošík.



"Bude (Hapal) pokračovat v našem klubu a připravovat mužstvo na novou sezonu. Výsledky MŠK pod jeho vedením mluví za všechno. Zkušenosti z tohoto ročníku mu určitě pomůžou v odborném růstu. Je to stále velmi mladý trenér a vidím v něm velkou perspektivu," řekl Antošík v rozhovoru pro deník Šport.

Bývalý reprezentant Hapal přišel do Žiliny před dvěma lety a hned ve své první sezoně dovedl tým k mistrovskému titulu. Na konci loňského srpna navíc jeho mužstvo vyřadilo ve čtvrtém předkole Ligy mistrů pražskou Spartu a slavilo historický postup do hlavní soutěže.

V domácí soutěži však Žilina na úspěch z předchozí sezony nenavázala a dvě kola před koncem ligy je v tabulce třetí bez šance na dostižení vedoucího Slovanu Bratislava. "Za špatnou hru a jarní výsledky jsou zodpovědní především fotbalisté," vysvětlil Antošík, proč ani neuvažoval o odvolání Hapala.

Po ukončení kariéry v roce 2002 trénoval Hapal v české lize Opavu, Zlín, Ostravu a Mladou Boleslav, byl také asistentem u reprezentace. Na Slovensku si udělal jméno úspěšným působením v Nitře, kterou v roce 2008 dovedl k třetímu místu v lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud