29. března 2012 • 04:00

SPORT MAGAZÍN: Můj parťák byl Beckham, vzpomíná Jankulovski

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je kámoš s Maldinim, Ibrahimovičem, Beckhamem. S tím posledním dokonce sdílel jeden pokoj. Marek Jankulovski, jeden z pilířů skvělé české fotbalové generace, vzpomíná v otevřeném rozhovoru pro Sport Magazín na svoje léta v AC Milán.



Sám vlastně nechápe, jak daleko to jako kluk z Ostravy dotáhnul. Po přestupu do Itálie se zařadil mezi nejžádanější hráčské zboží, dostal se až do hvězdné kabiny AC Milán. Stal se oporou a oblíbencem místního šéfa Silvia Berlusconiho.

Přitom začátky nebyly vůbec jednoduché. Dneska se tomu už směje, ale když tenkrát zkraje milánského angažmá zasednul v jídelně místo mazákům typo Paolo Maldini, pořádně v něm hrklo.

Marek Jankulovski promluvil v otevřeném rozhovoru pro Sport Magazín Marek Jankulovski promluvil v otevřeném rozhovoru pro Sport MagazínFoto Sport

„Costacurta na mě houknul: Co tady děláš? Bylo tu volno, tak jsem si sednul. On na to: Tak už zůstaň. U toho stolu jsem pak vydržel šest let,“ vypráví Marek Jankulovski, jeden z úžasné reprezentační generace trenéra Karla Brücknera.

Z Milána se vrátil před časem, moc si přál dohrát kariéru v Baníku Ostrava. Obnovené zranění mu ale plány přeškrtalo, musel s kariérou praštit.

„Teď chci svoje zkušenosti prodat dál,“ tvrdí Jankulovski ve Sport Magazínu, který vyjde v pátek. „Dostat se jednou s Baníkem do Ligy mistrů? To by byl sen. Ale proč nesnít. Když ji mohla hrát v uvozovkách jen Plzeň, která ještě před pár lety byla ráda za záchranu, proč by ji jednou nemohl hrát Baník.“

 

Marek Jankulovski, jeden z nejúspěšnějších českých fotbalistů historie
Video se připravuje ...

Dále v pátečním Sport Magazínu najdete:

TÉMA: Gólmanské masky. Vstupte do galerie, která si svou fantazií a hravostí nezadá s nejprestižnějšími výstavními prostorami na světě. Do světa hokejového umění.

ROZHOVOR: Nastupující královna českých žokejů. Třeba vám jméno Elišk Kubinová nic neříká, není to ale úplně její vina. V Americe přepisuje rekordy, válí. Trůn Josefa Váni se kymácí!

UNIKLO Z FACEBOOKU: Alex Ferguson. O čem by si tak mohl šéf Manchesteru United povídat přes Facebook s Karlem Poborským nebo s Ivanem Horníkem?

Marek Jankulovski, jeden z nejlepších českých obránců Marek Jankulovski, jeden z nejlepších českých obráncůFoto Michal Beránek Sport

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud