24. září 2008 • 10:37

Šimáku, zaplať za zdevastovaný byt!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Jan Šimák stále ještě doplácí na své bohémské období, v němž se víc než fotbalu věnoval hernám a alkoholu.



Soud v Hannoveru podle deníku Bild v úterý nařídil stuttgartskému záložníkovi zaplatit 15.500 eur, tedy přibližně 374.000 korun jako odškodné za byt, který v roce 2003 notně poničil.

Poslední fáze sporu se Šimák neúčastnil, protože se s týmem chystal na pohárový zápas, a tak k soudu poslal jen svého právního zástupce. Ten nakonec dosáhl alespoň zmírnění požadované kompenzace. Majitel bytu totiž požadoval téměř 23.000 eur. Šimák mu prý dlužil vedle peněz za nezbytné opravy i nájemné.

Ještě před verdiktem padala u soudu ostrá slova. "Vypadalo to tam, jako by tam bydlel spíš nějaký kočovník. Když zmizel, ani nám nevrátil klíče a nekomunikoval, takže jsme ho museli nadhánět," prohlásil zástupce majitele bytu. Klíče z Šimáka prý nakonec vymohli až v létě 2007, kdy se ze Sparty vrátil do druholigové německé Jeny.

Všechno začalo v roce 2003. Šimák se tehdy vrátil do Hannoveru na hostování z Leverkusenu. Sehnal si byt za 1030 eur měsíčně, ale po šesti odehraných zápasech se vypařil. Ještě před svým zmizením stihl podle majitele byt notně pošramotit několika divokými mejdany.

Šimák se po několika měsících vynořil v Čechách, chtěl skončit s kariérou, pak jej ale angažovala pražská Sparta a s podmínkou krátkého pobytu v protialkoholní léčebně jej opět poslala do světa velkého fotbalu.

V létě 2007 zamířil Šimák do druholigové Jeny, kde oprášil své jméno do takové míry, že jej letos zlanařil ambiciózní Stuttgart. Trenér Armin Veh je s ním náramně spokojený a hovoří o něm jako o jednom z nejlepších fotbalistů bundesligy.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud