6. prosince 2008 • 13:30

Zítka: vedle kotníku došlo i na koleno

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Daniel Zítka už je po operaci, při níž mu lékaři vedle pochroumaného kotníku spravili i koleno. Opora Anderlechtu Brusel se dostala na operační stůl přesně týden po svém zranění v zápase s Denderem.



To po střetu s protihráčem nedohrál. Ve vzdušném souboji si navíc ještě zlomil lýtkovou kost a přišel o dva zuby.

PŘEČTĚTE SI:
Zítka: Ošetřovatelce odjely nohy a já sletěl
Zítka se smiřuje s koncem sezony
Zítka míří na operaci!
VIDEO: Zítka přežil černou komedii
Zítka je zraněn: zlomil si nohu


Nejvíce práce daly v pátek lékařům přetrhané vazy v kotníku. "Vazy mi sešili dohromady, můžu pomalu začít rehabilitovat," ohlásil na svých webových stránkách Zítka. Podle deníku Sportwereld se třiatřicetiletý brankář podrobil i menší operaci kolena. "Jenom mi ho vyčistili," dodal Zítka. Jeho absence se odhaduje na čtyři až šest měsíců.

Z tříčlenné české enklávy v Bruselu je nyní zcela zdráv jen záložník Jan Polák. Na marodce je totiž stále i Stanislav Vlček, který pro poranění lýtkového svalu zmešká už druhý zápas za sebou.

Vlček sice původní odhady na třítýdenní pauzu zlehčoval, páteční vyšetření na ultrazvuku jej ale vyvedlo z omylu. Poraněný sval se podle belgických médií v podstatě ještě ani nezačal hojit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud