8. ledna 2009 • 20:18

Morávek si v přípravě zahrál za Schalke

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Bohemians 1905 Jan Morávek si při své týdenní stáži v Schalke 04 oblékl dres předního německého celku i v utkání. Ve čtvrtek odehrál 68 minut při přípravném zápase s druholigovým nizozemským týmem TOP Oss.



Do statistik se sice nezapsal, ovšem aktivním výkonem pomohl k vítězství 6:1. Trenér Schalke Fred Rutten chtěl dát Morávkovi co největší prostor, a tak ho nechal hrát od začátku na postu ofenzivního záložníka za trojicí útočníků.

Německý favorit již v poločase vedl o pět branek, když se dvakrát trefili Asamoah a Altintop. Mezi autory gólů se podle oficiálních stránek Schalke mohl zapsat i Morávek, avšak v závěru první půle při dorážce Asamoahova pokusu přestřelil.

Původně bylo v plánu, že Rutten stáhne Morávka ze hry již o poločase, nakonec však talentovaný záložník spolu s obráncem Zambranem jako jediní vyběhli i do druhé půle.

Český fotbalista nakonec vydržel na trávníku až do 68. minuty. Devatenáctiletý Morávek je v Schalke od pátku na týdenní stáži, po které se vrátí zpět do kádru Bohemians 1905, aby jim na jaře pomohl k postupu do první ligy. Případný přestup podle hráče i zástupců českého celku připadá v úvahu až v létě.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud