7. března 2009 • 14:52

Necid gólem rozhodl Superpohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Necid prožil velmi úspěšnou soutěžní premiéru v dresu CSKA Moskva, kterému dnes zajistil ruský Superpohár. Bývalý slávistický útočník rozhodl zápas s ligovým mistrem Rubinem Kazaň gólem v prodloužení ve 112. minutě.



Devatenáctiletý Necid se střelecky prosadil hned ve svém prvním soutěžním zápase po lednovém příchodu z pražské Slavie. Na trávník se dostal v 78. minutě za stavu 1:1, kterým skončila i normální hrací doba.

Ve 22. minutě prodloužení si Necid naběhl na přihrávku a nedal brankáři Kazaně šanci. Zajistil tak CSKA již čtvrtý Superpohár v sedmileté historii soutěže. To už hrál soupeř o deseti bez vyloučeného Karadenize.

Svůj gól Necid oslavil svléknutím dresu, za což od rozhodčího dostal žlutou kartu.

"Jsem hrozně rád, že mi první zápas za CSKA takhle vyšel a dal jsem klubu i fanouškům důvod k radosti. Měl jsem několik šancí se prosadit, ale chybělo mi štěstí. Hlavně že jsme vyhráli," řekl ruským novinářům Necid, kterého CSKA koupil za více než sto milionů korun.

Potvrdil, že by neměl mít problém prosadit se v nabitém útoku ambiciózního týmu, a navázal na výkony v přípravných zápasech, v nichž dal celkem pět branek.

Český reprezentant zařídil rovněž úspěšný debut kouči Zikovi, který převzal moskevský klub v zimní pauze. "Necid je jedním z hráčů, kterým patří budoucnost CSKA. Budeme pracovat na tom, aby svůj potenciál naplňoval zápas od zápasu," uvedla brazilská legenda.

Ruský fotbalový Superpohár:
Kazaň - CSKA Moskva 1:2 po prodl. (61. Šaronov - 42. Šemberas, 112. Necid).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud