Ondřej Škvor
17. června 2009 • 05:00

Korupce v Samaře? Skončil bych, říká Koller

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Samara čelí podezření, že prodala sobotní ligový zápas na hřišti Tereku Groznyj (3:2). Její útočník Jan Koller v utkání kvůli nemoci nehrál. „Kdyby to byla pravda, skončil bych tam,“ tvrdí rezolutně šestatřicetiletý střelec.



Co na podezření říkáte?
„Já jsem teď na několik dní v Monaku, protože ruská liga má desetidenní přestávku. O tom podezření jsem právě četl na internetu. Pochopitelně jsem si všiml, že tam padalo i moje jméno, protože jsem v tom utkání nehrál. Tím se jakoby potvrzovalo, že to bylo dohodnuté. Je mi to hodně nepříjemné. Bůh ví, čeho se ještě na stará kolena dočkám."

Kollerova Samara prý pustila zápas >>>

Proč jste nehrál?
„Měl jsem lehčí zápal plic. Koneckonců vy mi to můžete dosvědčit, protože když jsme spolu dělali předminulý týden rozhovor (pátek 5. června - pozn. aut.), říkal jsem, že jsem kvůli tomu zrovna v Praze na vyšetření. Dostal jsem na deset dní antibiotika a den před zápasem jsme se domluvili s trenérem, že nenastoupím. I kvůli tomu, že teď je v Rusku abnormální vedro. Nehrál ani Jirka Jarošík, ten kvůli karetnímu trestu."

Zápas jste viděl?
„Ne. Dostal jsem deset dní volno a odjel jsem pryč. Výsledek jsem se dozvěděl jen z internetu."

Dokážete si představit, že jsou ty spekulace pravdivé?
„Nevím. Neumím si to představit. Vím, že tam byly vysoké sázky a že se mluví o tom, že Samara splatila jakýsi dluh - v posledním kole minulé sezony jsme porazili Terek 4:3."

Jan Koller v dresu Samary Jan Koller v dresu SamaryFoto Internet


V zápase, kdy soupeři o nic nešlo a vy jste kopali o poháry... Vy jste dal dva góly a agentury píší, že obrana hostí byla hodně děravá...
„Ten zápas si samozřejmě vybavuju. V poločase to bylo nula nula, pak začaly padat góly. Těžko říct. Já do toho moc nevidím. Ale opakuju, že je mi to hodně nepříjemné. Protože já proti tomu hodně bojuju. I u nás ve Smetanově Lhotě, která hraje nejnižší třídu, vždycky říkám, že nic nestojí za to, aby se kupovaly zápasy. Vůbec se mi to nelíbí."

Pokud by se podezření potvrdilo, co byste dělal?
„Mně v listopadu stejně končí smlouva, takže bych pak okamžitě skončil. Tohle zapotřebí opravdu nemám. Abych se účastnil něčeho takového, to v žádném případě."

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud