1. srpna 2009 • 22:00

Rosický hrál a zářil, gól mu ale neuznali

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický po více než týdenní odmlce, při které musel uklidňovat fanoušky, že není opět zraněný, znovu nastoupil za Arsenal. A v rámci utkání Emirates Cupu proti Ujfalušiho Atlétiku Madrid se rozhodně neztratil.



Na Rosickém jakoby ani nebyla vidět tak dlouhá herní pauza; měl obrovskou chuť do hry, cpal se do šancí, rozehrával a každý dotek s míčem si vyloženě užíval.

Ačkoliv Arsenal v čele s českým záložníkem začal aktivně, první velkou šanci mělo Atlétiko, za které se postavil do základu i Tomáš Ujfaluši. Luis Garcia trefil ale po rohu jen tyč.

A hned mohlo udeřit i na druhé straně. Právě Tomáš Rosický se ocitl za obranou Španělů a z vápna trefil přesně do šibenice - jenže v tu dobu už měl asistent rozhodčího praporek nad hlavou a opakovaný záběr mu dal zapravdu: český záložník stál v těsném ofsajdu.

Dál ale pokračoval v aktivní hře, všude ho bylo plno. Jeho parádní patičku z pětadvacáté minuty však spoluhráči nezužitkovali, dalekonosný pokus po úniku od levé postranní čáry skončil vysoko nad brankou. I tak si ale Rosický vysloužil potlesk od fanoušků Arsenalu.

Do vedení mohl domácí poslat Eboue, ale jeho velkou šanci před koncem poločasu zlikvidoval gólman Atlétika Sergio Asenjo.

Po poločasové přestávce už zůstal Tomáš Rosický jen na lavičce.

Tomáš Rosický z Arsenalu pronásleduje Reyése z Atlétika MadridFoto ČTK/AP

Na Emirates Stadium se potom diváci dočkali zajímavějších věcí až v samotném závěru zápasu. Nejdříve je vyplašil brankář Vito Mannone, který málem za svá záda pustil dalekonosný pokus Jurada, míč se ale za čáru nedokutálel.

Čtyři minuty před koncem se ovšem dočkali "kanonýři". Fabregas našel na druhé straně vápna přesně Aršavina a ruský útočník prostřelil Asenju - 1:0.

 

Jenže dlouho se domácí neradovali - po dvou minutách vyrovnal z rychlého protiútoku German Pacheco. Ale ani to ještě nebyl konec. Hrubku v obraně vyrobili i Španělé a Aršavin se svým druhým gólem postaral o vítězství Arsenalu 2:1.

Výsledek:
Arsenal - Atlético Madrid 2:1 (0:0)
Branky:
86. a 89. Aršavin - 88. Pacheco

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud