18. září 2009 • 13:01

Lukáš Zelenka ve Westerlo končí, chce domů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Lukáš Zelenka předčasně ukončil působení v belgickém klubu KVC Westerlo. S klubovým vedením se dnes domluvil na vypovězení smlouvy a stal se volným hráčem. O jeho dalším angažmá ještě není rozhodnuto.



Fotbalista se však netají tím, že by z rodinných důvodů rád zamířil do vlasti.Zelenka působil v belgickém klubu již podruhé, ale na rozdíl od minulého angažmá tentokrát příliš radosti nezažil.

Klub se potácí na chvostu tabulky, je v krizi a svou roli sehrálo i to, že český fotbalista měl jednu z nejvyšší smluv v klubu."Všechno se to nějak najednou sešlo a společně s funkcionáři jsme usoudili, že bude nejlepší, když si začnu hledat něco nového. Mrzí mě to i proto, že v létě si mě přes všechny vlastní potíže klub chtěl nechat, ale od dnešního dne už hráčem Westerlo nejsem," řekl Zelenka ČTK.

Odchod ho mrzí i proto, že byl oblíbený mezi fanoušky a především se ve Westerlo dobře žilo jeho rodině. "Právě rodina bude rozhodující i pro moji budoucnost. Čekáme třetí dítě a pokud bude ta možnost, vrátím se domů, kde by to bylo pro nás asi nejlepší. Jenže fotbalový život si nejde naplánovat, uvidíme, jako budou možnosti," prohlásil tvořivý fotbalista, který za dva týdny oslaví třicáté narozeniny.

Talentovaný záložník vyrůstal ve Spartě Praha po boku o rok mladšího Tomáše Rosického. Už v dorosteneckém věku zamířil do Anderlechtu Brusel a poté se poprvé objevil ve Westerlo, kde působil v letech 1999 až 2001.

Následoval návrat do Sparty a po čtyřech letech odešel do tureckého Manisasporu, odkud se na začátku loňského roku vydal zpět do známého prostředí v Belgii. Na svém kontě má i tři reprezentační starty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud