15. prosince 2009 • 13:15

Čech v ohrožení! Chelsea chce nového brankáře

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opustí Petr Čech londýnskou Chelsea? Ta podle informací daily Express zvažuje nákup nové gólmanské jedničky. Po sérii podprůměrných výkonů českého brankáře bude v lednu usilovat o Roberta Greena z West Hamu!



Fanoušci Chelsea na adresu brankáře Petra Čecha:
„Čechu, ty si zasloužíš, aby se na tebe bučelo. Jsi nejhorší brankář, kterého máme. Dokážeš udržet čisté konto jen díky kvalitním defenzivním hráčům jako je Essien nebo Terry.“

„Upřímně, momentálně nedokazuješ, že jsi nejlepší brankář na světě. Asi potřebuješ kopnout do zadku. Prosím už nám nepoztrácej tolik bodů a raději si vzpomeň na výkony před čtyřmi a třemi lety, prosím! Potřebujeme, abys začal zase chytat a udržel čistá konta. Bučíme, protože víme, že jste (všichni hráči Chelsea) lepší, než předvádíte.“

„Asi se nepletu, když řeknu, že jeho výkony po zranění hlavy už nejsou tak kvalitní, že?“

„Čechova forma odešla, když začal studovat. Anebo když se mu narodilo dítě… Tohle má asi takovou logiku, jako když se tvrdí, že za jeho výkony může zranění hlavy.“

„Ty góly ze standardních situací (11 z 13) je pouze otázka sebedůvěry a komunikace.“

„Nerozumím kritice o Čechových schopnostech. Díval jsem na utkání proti Manchesteru City a napočítal jsem tři nebo čtyři případy, kdy nás zachránil. Uznávám, že nevzbuzuje takovou důvěru jako dřív. Ale stále je to jeden z nejlepších brankářů.“

Zdroj: thesun.co.uk a diskuse neoficiálních stránek klubu

The Daily Express napsal, že Čechova nerozhodnost vedla k tomu, že dříve spolehlivá obrana Chelsea dostává zbytečné góly a ztrácí body.

Podle jiného deníku Telegraph je kariéra jedničky české fotbalové reprezentace v Chelsea ve stále větším ohrožení.

Trenéru Carlu Ancelottimu se nechce Čecha vinit, ale jeho tým inkasoval 11 z 13 gólů v anglické lize ze standardních situací. To jen potvrzuje, že Čech a obránci si již nerozumějí jako dříve, dodal list.

Oficiálně se dosud žádný z představitelů Chelsea k této záležitosti nevyjádřil. Jasné je pouze to, že Čech vypadl z formy. A fanoušci se ptají, kde jsou časy, kdy se mu přezdívalo The Wall (zeď).

Naposledy českému brankáři ukázali své znepokojení pískotem a bučením, což Čech nepochopil a reakci příznivců odsoudil.

„Byl jsem z toho překvapený, protože to byla naše první domácí remíza v sezoně,“ řekl po zápase s Evertonem (3:3).

A co na jeho slova pronesli fanoušci? „Asi by potřeboval kopnout do zadku,“ uvedl jeden z nich. „Zasloužíš si, aby se na tebe bučelo. Jsi nejhorší brankář, kterého máme,“ přidal další.

O Greena, který odchytal osm zápasů za anglickou reprezentaci, mají zájem také Sunderland a Aston Villa. Vedení West Hamu již v zásadě rezignovalo na to, že Greena udrží, a začalo hledat náhradu.

Trenér Gianfranco Zola se totiž domnívá, že rezervní brankáři, Marek Štěch a Peter Kurucz, nemají dost zkušeností, aby mohli hned nastupovat v Premier League.

West Ham tak jako o náhradě uvažuje o veteránu Bradu Friedelovi z Aston Villy nebo naopak o teprve devatenáctiletém Alexi Smithiesovi z Huddersfieldu.

Petr Čech před zápasem Ligy mistrů v Madridu
Petr Čech před zápasem Ligy mistrů v Madridu

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud