31. prosince 2009 • 09:08

Mazuch se upíše Anderlechtu zřejmě na čtyři roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladý český obránce Ondřej Mazuch zůstane s velkou pravděpodobností v belgickém Anderlechtu ještě několik dalších let. Zřejmě čtyřletý kontrakt by měl fotbalista podepsat v první půlce roku, a to možná již v lednu. V rozhovoru s ČTK to připustil sám Mazuch, který je v klubu na hostování z italské Fiorentiny.



Vedení prý naznačilo, že ho Anderlecht chce koupit, ačkoli ještě nebylo stanoveno jasné datum. Tým má čas rozhodnout se až do května.

"Doufám, že třeba až se vrátím v lednu po dovolené...tak by se to mohlo podepsat," podotkl Mazuch. "Kdybych tady zůstal nějaký ten rok, tak by to určitě nebylo na škodu," dodal. Mazuch sice v novém působišti neměl zcela ideální start, neboť se v prvních zápasech nevyvaroval některých chyb, postupně se však zlepšoval a stal se jednou z opor známého belgického klubu.

"Určitě jsem spokojený, odehrál jsem většinu zápasů v belgické lize i v Evropské lize, kde jsme postoupili ze skupiny," řekl. Za zlepšení si také vysloužil v tisku opakovaně pochvalu od trenéra týmu Ariela Jacobse. "Smekám před tím, jak pokročil," podotkl v jednom rozhovoru.

Od kouče Mazuch cítí silnou podporu. "Trenér mi věří," podotkl dvacetiletý obránce. "Nikde ale není psáno, že když hraju teď, tak budu hrát za půl roku," podotkl. Právě stabilní zařazení do základu patří k hlavním cílům Mazucha, který si před příchodem do Belgie z Fiorentiny podle svých slov takřka dva roky pořádně nezahrál.

"Musím se pořádně rozehrát. Nabrat zápasový rytmus," připouští bek, který naznačuje, že by ho ale lákala i reprezentace, ať už ta seniorská, nebo hlavně výběr do 21 let. "Když přijde pozvánka, tak bych byl rád," podotkl o možnosti, že by ho někdy v budoucnu povolal do národního týmu kouč Michal Bílek.

Připomněl nicméně, že hraje v jednadvacítce, s níž má dobře rozehranou kvalifikaci, přičemž věří, že se podaří postoupit na mistrovství Evropy. Do Bruselu mu možná v brzké době přibude také další český kolega. V Anderlechtu už působí reprezentační záložník Jan Polák a také brankář Daniel Zítka. Oba jsou však dlouhodobě zraněni.Nyní bruselský klub vyjednává o přestupu brněnského Lukáše Marečka.

Místní skaut se prý Mazucha na Marečka hodně vyptával. V kontaktu byl i se samotným brněnským fotbalistou, kterého zná z dřívějších mládežnických výběrů.

"Vychvaloval jsem mu to...je to ideální jako první zahraniční angažmá. Jsem jenom pro, aby přišel," dodal Mazuch. Pro klub bude v této sezoně nejdůležitější mísí vyhrát belgickou ligu, kterou v posledních dvou letech ovládl hlavní konkurent Standard Lutych.

Zatím má Anderlecht dobře nakročeno - vede s tříbodovým náskokem tabulku. Na jaře však začne play off, kde se podle Mazucha hraje prakticky od nuly. Prioritou pro klub ale je i Evropská liga, v níž bruselský klub čeká španělské Bilbao.

"Soupeř je silný, nebude to jednoduché. Hrají rychlý technický fotbal...ale šance postoupit tu je," podotkl. V závěru také připustil, že belgická liga pro něj zřejmě není konečnou v jeho zahraniční fotbalové kariéře.

Po zkušenostech z Itálie ale ví, že jeho případné kroky zřejmě povedou do jiné než tamní ligy. "Španělský či italský fotbal není pro mě, není to pro můj styl hry. Ideální by bylo Německo, Anglie - to jsou dvě země, které mě lákají nejvíc," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud