Richard Šíma
6. března 2010 • 05:00

Jankulovski v AC končí. Návrat do Baníku se blíží

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravští fanoušci se mohou začít těšit. Možnost, že se Marek Jankulovski vrátí do Baníku už letos v létě, o níž Sport informoval před několika týdny, je zase o něco pravděpodobnější. Obránce AC Milán totiž prohlásil, že po této sezoně San Siro opustí. A už v lednu se s majitelem ostravského klubu Tomášem Peterou dohodl na možném příchodu na Bazaly.



Kontrakt s AC Milán vyprší Marku Jankulovskému až v příštím roce. Ovšem zdá se být velmi nepravděpodobné, že by jej český zadák dodržel. Zcela jasně totiž před několika dny pro italský server mediaset.it prohlásil, že tato sezona je poslední, kterou v Itálii stráví.

„Tohle je určitě moje poslední sezona v Itálii,“ nechal se slyšet Jankulovski, když vysvětloval, proč odmítl odejít na hostování do milánského Interu, kam jej chtěl tým AC poslat v zimě výměnou za Brazilce Manciniho. Prý o této změně ani nezauvažoval. A jedním dechem dodal: „Vrátím se do své vlasti.“

Už před časem přitom pro deník Sport na téma návratu do české ligy prohlásil: „Pokud něco přichází v úvahu, pak jedině Baník.“ Majitel ostravského klubu Tomáš Petera se na konci ledna s bývalým českým reprezentantem v Miláně osobně sešel.

Marek Jankulovski s RonaldinhemFoto Reuters


„Mám z té schůzky skutečně výborný pocit. Mluvím jen za sebe, ale v tuto chvíli to cítím tak, že Marek Jankulovski bude hrát za Baník Ostrava. A uvidíme, kdy to nastane,“ řekl tehdy Petera deníku Sport bezprostředně po návratu z Itálie.

Tehdy se domníval, že je mnohem pravděpodobnější, že Jankulovski v Miláně zůstane až do roku 2011, kdy mu končí smlouva, a teprve pak případně dres Baníku znovu obleče.

Marek JankulovskiFoto ČTK/AP


Vzhledem k tomu, že se Jankulovski po operaci kotníku už příliš často v sestavě „rossoneri“ neobjevoval, připouštěl Petera i možnost, že by se jeden z nejslavnějších odchovanců ostravského klubu vrátil na Bazaly už letos v létě. „Varianta, že se Marek objeví v Ostravě už letos, tady zkrátka je. Byť ne až tak velká,“ komentoval tehdy situaci majitel Baníku.

Jankulovského čerstvé vyjádření však poněkud mění situaci. Petera ale zůstává v klidu. „Jsme s Markem dohodnuti, že až bude mít o své budoucnosti jasno, sám se ozve,“ řekl Petera včera. „Rozhodně by teď nebylo z mé strany vhodné mu volat a obtěžovat ho, když je italská liga v plném proudu a on se musí soustředit na svou práci. Počkám, až se definitivně rozhodne a ozve se. Víc k tomu teď nemám co dodat,“ dodal Petera.

Marek Jankulovski s Ronaldinhem
Marek Jankulovski s Ronaldinhem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud