2. července 2010 • 12:59

Fillo se po zranění vrací do sestavy Stavangeru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový záložník Martin Fillo se po tříměsíční přestávce způsobené zraněním kolena vrací do sestavy Stavangeru. V Norsku o víkendu začne po třítýdenní pauze zaviněné mistrovstvím světa druhá polovina ligy a Fillo, který téměř celou jarní část sezony promarodil s poraněným kolenem, by u toho neměl chybět.



Věří, že pomůže Stavangeru dostat se ze sedmého místa minimálně na třetí, které zaručuje start v evropských pohárech.

Filla v úvodu sezony zranil na tréninku spoluhráč. Do hry se člen širšího kádru české reprezentace vrátil až nyní během pauzy, když odehrál i dva přípravné zápasy, v nichž obou skóroval.

"Trvalo to dost dlouho, ale konečně jsem zpátky. Už mám za sebou poločas zápasu Norského poháru a dva přáteláky, které jsem odehrál celé. V obou zápasech jsem dal gól a ještě jsem na další nahrál. Docela mě chválili. Pro sebevědomí je to moc důležité. Cítil jsem se moc dobře, koleno drží a doufám, že to tak bude pokračovat," uvedl Fillo na webu své zastupující agentury Ondřeje Chovance.

Během června stihl i pobýt týden v Česku, kde se připravoval s bývalými spoluhráči z Plzně. "Bylo super se zase vrátit mezi své a jsem rád, že mi to umožnili," potěšilo Filla, který sebou vzal do Čech i dva kamarády.

"Estonského spoluhráče Kotěnka, který odchází na Kypr, a ještě jednoho norského kamaráda mimo fotbal. Kluci byli nadšení. Protáhl jsem je po Praze a nachystal jsem pro ně jedno překvapení. V Příbrami jsem zařídil tandemový seskok s padákem. Já už to jednou absolvoval s přítelkyní, takže to pro mě nebyl takový šok jako pro ně. Ale zvládli to. Strašně se jim to líbilo," prozradil.

Nyní však Filla čeká náročný boj v norské lize, kde je Stavanger až na sedmém místě. "Mohlo to být lepší, ale máme jen pět bodů na třetího. Rozhodně neházíme flintu do žita. Spolu se mnou se uzdravili další dva hráči, klub navíc před pár dny dotáhl přestup norského útočníka Nevlanda, který byl ve Fulhamu. Takže očekávání jsou docela velká," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud