26. srpna 2010 • 17:10

Pospěch: Liga mistrů? Skvělý úspěch

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až do samého závěru odvetného duelu 4. předkola Ligy mistrů proti Trondheimu se musel český fotbalista Zdeněk Pospěch strachovat, zda s Kodaní postoupí do základní skupiny. Dánský šampion nakonec prošel po výhře 1:0 do vysněné milionářské soutěže až díky pravidlu o brance vstřelené na hřišti soupeře, i když mohl z mnoha šancí rozhodnout dříve.



Blízko gólu byl i Pospěch, který v první půli neproměnil několik příležitostí a pak měl obavu, aby to jeho tým nestálo postup."Nějak jsem se nemohl trefit. Těch šancí jsme měli hlavně v prvním poločase strašně moc, v druhém poločase už jsme hráli trochu s obavou. Moc jsme si uvědomovali, jak jsme blízko a že nám výsledek 1:0 stačí," řekl Pospěch v dnešním rozhovoru s ČTK.

Velkou šanci měl hned v úvodu, kdy ze slibné pozice pálil nad. Pak mu hostující brankář zlikvidoval nebezpečnou hlavičku a v závěru úvodního dějství mu zneškodnil i přízemní střelu po rychlém protiútoku.

"Mrzí mě hlavně ten brejk ke konci prvního poločasu. Šli jsme tři nebo čtyři na dva, brankář mi to chytil nohou," poznamenal reprezentační bek.Připustil, že zahozených šancí už v průběhu zápasu dost litoval. "Abych řekl pravdu, hlavně o poločase jsem si uvědomil, že jsem spálil tři čtyři tutovky. Tak jsem si říkal, aby nás to nemrzelo. Naštěstí to vyšlo," pochvaloval si Pospěch.

Po změně stran prý na Kodaň dolehla nervozita z blížícího se úspěchu. "Určitě jsme to měli v hlavách. V závěru nás zachránilo břevno, to jsme měli veliké štěstí," připustil Pospěch.


Duely Kodaně s norským soupeřem nabídly nečekaně útočnou podívanou a středeční odveta v Dánsku mohla přinést daleko víc gólů než jen jeden. "Už ten první zápas byl ofenzivní a ten druhý, to byla paráda. Prostě se to tak nějak sešlo, že oba týmy hrály ofenzivně. Pro fanoušky to muselo být fantastické. Je to lepší, než když je zápas všelijak svázaný," konstatoval Pospěch.

S Kodaní postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů vůbec poprvé. Před rokem dánský šampion ztroskotal v závěrečném předkole na Apoelu Nikósie, jemuž po domácí výhře 1:0, o kterou se gólem zasloužil právě Pospěch, podlehl v odvetě na Kypru 1:3.

"Tentokrát to bylo jiné v tom, že jsme začínali venku. Podařilo se nám v Norsku uhrát porážku 1:2 a šance na postup byla v odvetě celkem vysoká. To, že jsme venku dali gól, bylo důležité a velice podstatné," mínil Pospěch.

Postup do Ligy mistrů považuje za obrovský úspěch. "Samozřejmě to stavím hodně vysoko. Dostat se do Ligy mistrů z těch předkol je komplikované a složité. Pro náš klub je to fantastický úspěch a přinese to samozřejmě také finance. Jsme rádi, že se nám povedlo to, co jsme nevybojovali minulou sezonu. Bude to vzpruha pro další průběh sezony," mínil Pospěch.

Speciální nádech měl středeční postup pro norského kouče ve službách Kodaně Staleho Solbakkena, který vyřadil své krajany. Zápas velmi prožíval a po závěrečném hvizdu vysprintoval do hřiště, kde se bujaře radoval se svým týmem. "On je velmi impulzivní typ trenéra. Chtěl ukázat, jak velkou má radost," podotkl Pospěch s úsměvem.Souboje v Lize mistrů, které zažil už ve sparťanském dresu, si bude chtít český bek hlavně užít.

Vysněného soupeře prý nemá. "V podstatě je to absolutně jedno, pro nás bude zážitek si zahrát s kýmkoliv. Spousta kluků v Lize mistrů nikdy nehrála, takže pro ně bude možnost potkat se s těmihle týmy velkou zkušeností a také velkým zážitkem," dodal Pospěch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud