25. září 2011 • 20:12

Orlová má po devíti kolech divize E stále plný počet bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani v 9. kole divize E fotbalisté Orlové-Lutyně nezaváhali a díky vítězství 1:0 v Novém Jičíně je nadále zdobí plný bodový zisk. Svěřenci trenéra Lubomíra Vlka vévodí tabulce s 27 body a osmibodovým náskokem před druhým Šumperkem, který už v sobotu vyhrál 4:3 ve Valašském Meziříčí.



"Soutěžíme na dálku s pražskou Spartou, kdo to vydrží déle, máme v tomto směru mírný náskok," řekl ČTK s trochou nadsázky sekretář orlovských slávistů Josef Štěpánek. Sparta vyhrála v první lize všech sedm úvodních zápasů, v tom osmém ji pak čeká již v pondělí na Letné velké pražské derby se Slavií.

Novojičínské měření sil bylo přitom dlouho na vážkách, jedinou branku vstřelil Jarmil Kopel až pět minut před koncem, a byla to jeho pátá trefa v sezoně. Brankář Radek Szarowski vychytal už posedmé čisté konto, i díky němu má Orlová nevídané skóre 20:2.

Šlágrem divize D byl souboj o první místo ve Vyškově. Domácí coby vyzyvatelé v něm neobstáli, podlehli Dostě Bystrc 0:1, a tak brněnští svěřenci trenéra Romana Kotola obhájili svoje postavení na čele. Jedinou branku vstřelil osm minut před koncem Jan Veselý. Bystrc vede tabulku s dvoubodovým náskokem před dvojicí Žďár nad Sázavou - Spytihněv. Ta dnes dokázala vyhrát 3:2 v Pelhřimově, přestože ještě v polovině druhé půle domácí vedli 2:1. Slovácká Sparta pak ovšem strhla výhru na svoji stranu dvěma góly Ulmana.

České divize mají odehrána o dvě kola méně než moravské. V sedmém dějství divize B se blýskl hattrickem do sítě Vyšehradu jednačtyřicetiletý Jaromír Jindráček, jednou se trefil z penalty. Díky tomu vedoucí Jirny zvítězily 3:0 a vedou tabulku s tříbodovým odstupem před dvojicí Motorlet, Vilémov. Pražané vyhráli 3:1 v Neratovicích, zatímco Severočeši podlehli v Zápech u Prahy 1:3. V Teletníku, jak se nazývá zdejší fotbalový areál, tak utrpěl Vilémov premiérovou porážku sezony.

Ve středočeském derby Brozany rozstřílely 6:0 Čelákovice, hattrick si připsal Tomáš Mašanský, jednu trefu zaznamenali Brožík, Hora a Vacek.

V divizi C Kolín zdolal 2:0 Novou Paku a udržel se v závěsu jediného bodu za vedoucím Ústí nad Orlicí. Obě kolínské branky vstřelil Štoček. Převýšov, který má na třetím místě týž počet 18 bodů jako druhý Kolín, porazil královéhradeckou juniorku 5:1, v poločas však byl ještě stav 1:1, když hosté dokonce vedli brankou Malého. Také tady padl hattrick, jeho autorem byl Ivo Svoboda. Další dvě branky Převýšova přidal Hrabík. Domácí tým měl přitom v nohou středeční osmifinálové utkání Ondrášovka Cupu s prvoligovým Libercem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud