2. října 2011 • 20:00

Chrudim má po osmi kolech ČFL náskok již pěti bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný bod ze čtyř zápasů uhrály domácí týmy v dnešním programu 8. kola ČFL. Rezerva mistrovské Viktorie Plzeň vydolovala na svém hřišti bezbrankovou remízu s fotbalisty Kunic, zatímco ostatní tři hostitelské celky nebodovaly ani neskórovaly.



O domácí neporazitelnost přišel roudnický nováček, jenž podlehl 0:1 Loku Vltavín. Jedinou branku dal v polovině druhého poločasu Předota.

Liberec B dokonce ztratil ve svém prostředí první body, když podlehl 0:2 Chomutovu. Ten poprvé pod vedeném trenéra Miroslava Pavlova zvítězil a odpoutal se ze dna tabulky, kam poslal Králův Dvůr. Na libereckém Městském stadionu skórovali v chomutovském dresu Hyneš a Horna.

Mladoboleslavská rezerva sice v Karlových Varech nedokázala skórovat, přesto si odvezla domů tři body za výhru 1:0. Jediný gól zápasu byl totiž vlastní domácího hráče Vu. V 64. minutě karlovarský fotbalista Jankovský trefil tyč, dvě minuty nato jej vystřídal právě Vu a jeho první kontakt s míčem skončil vlastním gólem hlavou, jenž rozhodl celý zápas.

Soutěž dospěla do poloviny podzimní části, nejlépe si zatím vede nováček z Chrudimi, který postoupil do třetí nejvyšší soutěže až dodatečně a takzvaně mimo pořadí. Po devíti odehraných kolech vede tabulku s náskokem pěti bodů před Pardubicemi.

SOBOTA
Fotbalisté Chrudimi, nováčka ČFL, zvítězili v dnešním utkání 8. kola na kladenském stadionu 3:1 a zvýšili svůj náskok v čele tabulky už na pět bodů. Druhé Pardubice totiž utržily v Ovčárech nečekaně vysokou porážku 0:4.

Chrudimští svěřenci trenéra Pavla Jirouska vedli už 3:0, do poločasu se dvakrát trefil Adámek a osm minut po změně stran Holub z penalty. Exdruholigový tým zkorigoval až v poslední minutě zásluhou Tótha, premiérovou domácí prohru už ale neodvrátil. Ještě na jaře přitom dělil oba tyto celky rozdíl dvou soutěží, Východočeši navíc postoupili do třetí ligy takzvaně mimo pořadí.

Chrudim zůstala posledním týmem bez porážky, Pardubice s ní v tomto ohledu neudržely krok. Dvakrát rozvlnil jejich síť Müller, jednou Maršner a Roth z penalty. Ovčáry se díky tomu posunuly na třetí místo. Čtvrtá je s týmž počtem 16 bodů Hlavice, jež zdolala Gröblovým gólem 1:0 Písek.

Jediná trefa do černého stačila k třem bodům i České Lípě. V souboji s domažlickým nováčkem se o ni postaral tři minuty před koncem Šmidrkal.

ČFL - 8. kolo:
Kladno - Chrudim 1:3 (0:2), Česká Lípa - Domažlice 1:0 (0:0), Hlavice - Písek 1:0 (0:0), Letohrad - Králův Dvůr 1:1 (1:0), Ovčáry - Pardubice 4:0 (2:0), Liberec B - Chomutov 0:2 (0:1), Plzeň B - Kunice 0:0, Karlovy Vary - Mladá Boleslav B 0:1 (0:0), Roudnice nad Labem - Vltavín 0:1 (0:0).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud