Jan Podroužek
5. března 2012 • 10:44

Vizitka „zlé“ broumovské trojky: 26 žlutých a 6 gólů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V královéhradeckém fotbalovém přeboru není nikdo, kdo by za podzim nasbíral víc karetních trestů. Broumovský trojlístek David Hušek, Miroslav Harasevič a Josef Mucha viděl dohromady 26 žlutých karet! K tomu ale přidal i 6 gólů, na hřišti stráví nejvíc času z týmu. Parta nepostradatelných? „To zase ne, ale je pro nás přece jen velká výhoda, když jsou na hřišti,“ říká Lukáš Lorenc, trenér Broumova.



Broumov plandá v krajském přeboru za očekáváním, vedení i hlavní sponzor by si přáli být alespoň do šestého místa, jejich klub ale visí v tabulce až jako jedenáctý.

„Umístění neodpovídá síle týmu. Bohužel nás dost brzdila zranění,“ stýská si Lorenc. Mezi lazary se na podzim objevili i Hušek s Harasevičem kvůli svalovým problémům, přesto tihle borci ještě s Josefem Muchou byli na hřišti nejvíc, dávali branky a sbírali žluté tresty. A pořádně.

„U Davida Huška je to možná tím, že je trochu zbrklejší, agresivnější. Udělá chybu a často se ji snaží napravit přílišným důrazem. Jinak je to ale hodnej kluk,“ vypráví Lorenc o dvaadvacetiletém záložníkovi, který byl trestán za čtrnáct odehraných zápasů desetkrát.

A k němu dva borci o osmi zářezech. „Harasevič ani Mucha nemají nějakou výbušnou povahu, ty karty plynou z chyb ze hry. A taky si občas zařeční,“ připouští Lorenc důvody, proč oba dohromady slízli už šestnáct žlutých.

Jenže všechno zlé je pro něco dobré, a tak se alespoň nadívá broumovská kasa. Za žlutou se v klubu pokutuje po padesáti korunách, to dělá třináct stovek jen od „zlého“ tria za polovinu sezony.

„Alespoň bude bohatší dokopná, když se chlapci takhle činí,“ směje se Lorenc.

Broumov se vedle nejtrestanějších hráčů vyjímá ještě jedním nej. Ač je až jedenáctý, jeho domácí zápasy navštěvuje parádní průměr – 278 diváků!

Ten o 130 fanoušků překonává průměrnou hranici přeboru. „Pamatuji si, když tu ještě na B třídu chodilo 600 lidí,“ udivuje Lorenc.

„Není tu totiž jiný pořádný sport, navíc máme útulný stadion a většina hráčů jsou odchovanci, takže na zápasy pravidelně dochází jejich rodiny, kamarádi,“ vysvětluje.

Jenže sílu téhle hromady fotbalisté Broumova výrazně necítí. „Diváci jsou slyšet, jen když je dobrý fotbal, když se něco děje.

My jsme jim ale takových důvodů na podzim bohužel moc nedali,“ odkazuje Lorenc na pouhých pět výher. Přesto věří, že požadavky vedení jeho koně splní. Na šesté místo chybí jen šest bodů...

„Nebalíme to, jen bych si přál, aby se u některých hráčů změnil přístup – nekašlat na tréninky, víc makat. Pak to půjde,“ burcuje Lorenc. Rozhodně ale nenaráží na trojku hříšníků, bez jejich zápalu by to nešlo.

Zlí muži Broumova
David Hušek (záložník) – 22 let, 14 zápasů, 2 branky, 10 žlutých, 1202 odehraných minut
Miroslav Harasevič (obránce) – 30 let, 13 zápasů, 1 gól, 8 žlutých, 1143 odehraných minut
Josef Mucha (útočník) – 20 let, 15 zápasů, 3 góly, 8 žlutých, 1274 minut

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud