9. března 2012 • 13:40

Chtěl spáchat sebevraždu, teď se Dort vrací. V I. A třídě

Autor: tru
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | V létě plánoval sebevraždu, teď už má ale Filip Dort (31) zase radost z fotbalu. Bývalý velký talent, naposledy kapitán druholigové Jihlavy, bude na jaře hrát ve středočeské I. A třídě za Dobříš, kde s fotbalem začínal. První zápas ho čeká v neděli ve 14.30 hodin na hřišti Tuchlovic. A tuhle amatérskou štaci si prý hodně užívá.



Středočeská A skupina I. A třídy přitahuje známá jména: ve Všenorech působí exligisté Luděk Zelenka, Jiří Novotný a Martin Müller, Spartak Příbram nově trénuje Jindřich Dejmal, teď k nim „do party“ přibyl i Filip Dort.

„Je u nás registrovaný, absolvoval celou přípravu, na jaře za nás bude hrát,“ potvrdil pro iSport.cz trenér Dobříše Stanislav Puchmajer.

Jedenáctý celek tabulky získal obrovskou posilu. Dort byl hodně vidět už v přípravě. Z pozice středního záložníka řídí hru celého týmu, dal i tři góly.

„Ještě před půl rokem hrál druhou ligu, o jeho kvalitách se bavit nemusíme. Bude pro nás na jaře klíčovou postavou, svými zkušenostmi podpoří mladé kluky v mančaftu,“ těší Puchmajera.

„Do týmu zapadl výborně, kluci ho berou, uznávají. Filip tady fotbalem hodně žije, rozhodně to není tak, že by si odehrál zápas a zmizel.“

To je v souvislosti s odchovancem Sparty, který v roce 2006 získal titul s Libercem, dobrá zpráva. Ještě v létě minulého roku se o něm totiž mluvilo v souvislosti s děsivou událostí, kdy plánoval sebevraždu.

Opilý záložník, kterému naměřili 1,2 promile alkoholu v krvi, se ocitl na dně. Své partnerce, s níž má rok a půl starého syna, a dalším blízkým, údajně poslal esemesku, že se chce zabít.

Zalarmovaná policie a záchranná služba fotbalistu brzy našla a odvezla na záchytnou stanici. Podle dostupných informací měl Dort při policejním zásahu hysterický záchvat, blábolil o neúspěších ve fotbale, roli v tom prý sehrály i finanční potíže.

Filip Dort v souboji s Jakubem Radou ze sparťanského béčka
Filip Dort v souboji s Jakubem Radou ze sparťanského béčka

Proto se Dort, který v lize odehrál 145 utkání a nastřílel 24 branek, s vedením Jihlavy v září dohodl na přerušení kariéry, aby si mohl vyřešit své problémy osobního i zdravotního rázu.

Nedávno se pak obě strany dohodly na předčasném rozvázání profesionální smlouvy. „Jsem rád, že mi klub vyšel vstříc a umožnil mi toto řešení,“ uvedl bývalý hráč Příbrami, Opavy, Blšan či Teplic v tiskové zprávě.

S médii nekomunikuje. Deníku Sport se ho ale podařilo v únoru telefonicky kontaktovat. V tu chvíli už trénoval s Dobříší, ale nebylo jasné, jestli v ní opravdu zůstane. K ostatním záležitostem se vyjadřovat nechtěl.

„Zavolejte mi v březnu před startem I. A třídy, možná si to rozmyslím,“ odmítl žádost o rozhovor. Dnes už telefon nebere a neodpovídá ani na SMS zprávy.

„My jsme se ho na věci z minulosti neptali, ani nás to nenapadlo, to je čistě jeho soukromá věc. Jsme rádi, že nám pomůže na hřišti,“ říká Puchmajer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud