26. dubna 2012 • 16:16

Dal hattrick za čtyři minuty. Je paličatej, říká o něm táta trenér

Autor: mzk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten tým asi přitahuje zvláštní události. Kratonohy B, mužstvo z třetí třídy královéhradeckého okresu. Před týdnem se v jejich zápase urodilo šestnáct karet, tři penalty a šest gólů. O sedm dní později nevšední hattrick – kratonožský útočník Leoš Jirousek nastřílel tři góly za čtyři minuty!



Čtrnáct, patnáct, sedmnáct. To jsou minuty, kdy urostlý forvard udeřil a zásadně tak přispěl k výhře 6:1 nad rezervou Kobylic. Byl to hattrick, který stojí za zmínku nejen kvůli rychlosti, ale také kvůli provedení.

„A to ještě mohl dát čtvrtý gól ve druhém poločase. Jenže vymýšlel a jasnou šanci zazdil,“ čertí se naoko Leoš Jirousek, trenér krátonožského béčka. Ne, nejde o shodu jmen, kouč je táta mladého hráče.

Jaký mají vztah na hřišti? Táta nadřízený, syn svěřenec. Občas to mezi nimi zajiskří... „Táta má hodně zkušeností, je dobrej trenér,“ říká Jirousek junior. „Beru ho, ale občas mám jiný názor, nějaká hádka proběhne...“

Co na to senior? „Leoš je strašně paličatej,“ usmívá se. „Je škoda, že nemá víc času na tréninky.“

Jirousek mladší to potvrdil i v neděli. První gól dal po úniku od půlky hřiště – prosadil se ze strany. Při druhém dobře zakombinoval se spoluhráčem Michalem Šiklem: soupeři sebrali míč ihned po jeho rozehrávce ve středovém kruhu.

Při třetím využil perfektní nahrávku Davida Hamáka. „To bylo nejjednodušší, jen jsem to dal do prázdné brány,“ popisuje, jak dovršil první hattrick mezi dospělými. Naposledy se třikrát v jednom utkání prosadil ještě v dorostenecké kategorii.

Kratonohy B budou během jara potřebovat, aby se střelecky nezabrzdil. Ač jsou nováčkem třetí třídy, hrají o postup do okresního přeboru. Na první tým tabulky Sendražice však ztrácejí osm bodů. „Postup by nám vůbec nevadil,“ říká Leoš Jirousek opatrně.

Třeba k němu pomůže, třeba bude zásadním hráčem. Záleží však také na zdraví. Před časem absolvoval plastiku kolenního vazu a do hry se vrátil až na jaře. „Už to je v pořádku,“ těší. „Leoš nám hodně pomůže – ten bude dávat góly pořád,“ věří spoluhráč Filip Josef.

Tak možná přijde další expresní hattrick…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud