6. června 2012 • 18:18

Chtěl vystřídat, ale trenér byl proti: Šůs z Hájů dal v zápase 7 gólů!

Autor: tru
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Ve 28 zápasech dal 9 gólů, na záložníka slušný výkon. Pak ale Jakub Šůs střelecky explodoval: záložník Hájů v pražském přeboru sedmi góly řídil demolici Meteoru B, který si ze hřiště soupeře odvezl porážku 2:11! Podobný výkon se na úrovni páté nejvyšší soutěže moc často nevidí. „Vůbec nevím, co k tomu mám říct, ale počítám s tím, že to bylo naposledy,“ smál se 20letý fotbalista.



Mezi muži nastřílel maximálně dvě branky v zápase. Teď si svoje osobní maximum posunul o pár „levelů“ nahoru.

„Byl to můj životní výkon, něco neuvěřitelného. Spíš jsem ale doklepával míče do prázdné branky. Nebylo to tak, že bych extra zářil. Kluci mi připravovali situace, kdy jsem byl sám před brankářem. Měl jsem to hodně lehké,“ hodnotí Šůs.

Sám pak ještě jeden gól vypracoval pro spoluhráče ze zálohy, utkání tak končil s bláznivou bilancí 7+1! „Byl to den splněných přání, nechápal jsem, co se děje. Jen jsem se tomu smál.“

Přitom na jeho famózní výkon vůbec nemuselo dojít. Když měl o poločase dva zásahy, poprosil trenéra Zdeňka Slabého, aby ho vystřídal. Trápil ho totiž bolavý palec na noze z posledního zápasu.

„Odpověděl mi, že mě vystřídá, až dám hattrick. Já ho dát nechtěl, abych nemusel platit do kasy,“ chechtá se Šůs.

Kouč to bude mít za 770

„Trenér to vzal na sebe, že když hattrick dám, zaplatí za mě 330 korun do kasy, což je naše taxa. Jenže z toho vzniklo sedm gólů, bude to mít za 770 korun. Já ho ale varoval, ať mě sundá. Aspoň mi už nikdy nemůže vyčíst, že nedávám góly,“ pokračuje Šůs v dobrém rozmaru.

Jeho výkon je o to obdivuhodnější, že není klasickým útočníkem – nastupuje na levém kraji zálohy. „Pojímám to hodně ofenzivně, moc se nevracím, na to jsem dost líný,“ přiznává mladík, který měří pouze 167 centimetrů.

„Dřív to byla nevýhoda. Pozvali si mě na trénink do Sparty, líbil jsem se jim, ale řekli mi, že jsem moc malý. Na druhou stranu patřím mezi rychlejší a mrštnější hráče, což je často výhoda,“ říká.

Od soboty mu chodí gratulace a vzkazy, že ho měl vzít trenér Michal Bílek, který mimochodem na Hájích před lety trénoval mládež, na EURO místo Milana Baroše.

„Srandiček je na tohle téma hodně, ale lidi mi i hodně gratulují, což zahřeje,“ vykládá Šůs, který svůj parádní výkon načasoval úplně ideálně. Před zápasem totiž odmaturoval na obchodní akademii.

„Oslavy jsem pěkně spojil,“ culí se autor 16 přeborových gólů. „Nikdy jsem nebyl střelec a doufám, že mě tak nikdo nebude po tomhle zápase brát. Pak by si na mě totiž soupeři dávali větší pozor a já bych si tolik nezahrál,“ tipuje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud