Jan Podroužek
20. června 2012 • 16:30

Předběhli dobu. Chrudim nepustí do druhé ligy nevhodný stadion

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Hopsali radostí, teď je po ní. Nováček třetí ligy Chrudim se po nečekaném vítězství v soutěži přihlásil o postup, i když nebyl bezvadně nachystaný na profesionální úroveň. Ve vedení klubu i v hráčích se narodila naděje. Jenže tu licenční komise zašlápla. Do druhé ligy míří místo ní největší rival, druhé Pardubice.



Prožila famózní ročník. Ze 34 zápasů nevyhrála jen deset, nasbírala 77 bodů a o devět zválcovala druhé Pardubice. Jako nováček! Ve třetí lize ale i přes skvělou sezonu Chrudim zůstává, neprošla totiž inspekcí licenční komise.

Nevyhovující sportovně-technické zázemí. Verdikt, který zbořil chrudimskou víru. Hlavní stadion podle komise neměl potřebnou úroveň. Mizerné tribuny, chyběl na nich dostatek míst k sezení (alespoň 1 500) a neexistovala ani nezbytná mixzóna, tedy prostor pro novináře.

„Navrhovali jsme, že bychom mohli zbudovat montované tribuny. Komise to ale zamítla s tím, že to nemůžeme stihnout, v čemž měla asi pravdu,“ říká smířlivě Martin Škrha, generální sekretář Chrudimi.

Tímhle jediným rozhodnutím se rozjelo fotbalovým klubem zklamání. „Hlavně mladší kluci to dost prožívali. Někteří říkali, že je to pro ně životní šance. Ale je třeba podívat se na to rozumně, že nejde všechno hned,“ uvědomuje si sportovní manažer Tomáš Linhart.

Předběhli dobu

Podle něj umocnil chrudimský smutek fakt, že tým během soutěže o druhou ligu nestál, ale rozhodl se to zkusit až s posledním kolem.

„Je to horší. Řešil jsem to s trenérem Pavlem Jirouskem a shodli jsme se, že bude velký problém hráče motivovat do dalšího ročníku. Ale věřím, že kouč si s tím poradí,“ nepochybuje Linhart.

Pro příští sezonu ale žádné podobné supermanévry, jako v té uběhlé, Chrudim nechystá. Žádný atak na postup.

„Minulá sezona se bude vůbec těžko opakovat. O postup nám ale stejně nepůjde, chceme zařadit další odchovance a vybudovat tady kvalitní zázemí tak, abychom už při podobné situaci byli nachystaní,“ vykládá Linhart.

Na stadion Za Vodojemem klubu přišla dotace, jeho rekonstrukce už se pomalu rozbíhá. Vylepšovat se bude i druhý, stadion Emila Zátopka.

„Kdo mohl čekat, že proletíme třetí ligou takovým stylem,“ kroutí hlavou Linhart. „Jenom sportovní výsledky na postup bohužel nestačí. Prostě jsme předběhli dobu,“ doplňuje ho Škrha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud