Jan Podroužek
21. června 2012 • 10:06

Petrus skončil v soutěži Sportu třetí a dočkal se druhé ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi třetiligovými kanonýry je králem. A v soutěži o nejlepšího střelce deníku Sport skončil třetí. Na pardubického útočníka Davida Petruse si s jeho 26 góly nepřišel nikdo v české ani moravské třetí lize. Jen dva divizní šutéři Kincl s Fíčkem. „Třetí flek je pro mě super, vážím si ho,“ říká Petrus.



Nevyšvihnul se nejvýš, přesto svého malého vítězství dosáhnul. V minisouboji o nejlepšího střelce ČFL si „podal“ o dvanáct let staršího Radima Holuba z Chrudimi, který na Petruse ztratil 4 branky.

„Hned bych si to s ním vyměnil. Radši bych bral první místo ve třetí lize. Ale tohle je pro mě velmi příjemná náplast,“ vypráví 24letý útočník týmu, který skončil druhý. „S Radimem se známe jen ze hřiště. Občas jsme spolu prohodili pár slov, právě o těch střeleckých soutěžích.“

Stejně ale do druhé ligy nakonec skočí Pardubice. Chrudimi totiž nebyla udělena licence, takže přišel čas Petruse a spol. A pardubická opora bude muset řešit pracovní povinnosti. Dokola prohlašuje, že zaměstnání v městské ženské věznici, kde dělá ekologa, nepustí.

„Doufám, že to skloubím jako dosud. Vedení vypadá, že je s tím smířené, myslím, že najdeme nějaký soulad,“ tvrdí Petrus, jenž doteď stíhal všechny tréninky mužstva. S přechodem na dvoufázový režim ale bude muset se šéfy najít kompromis.

„Jsem přesvědčený, že to nebude problém,“ vykládá muž, který už dřív odmítl nabídku Hradce Králové. „Hradec se mi neodmítal lehce, ale říkal jsem, že chci dovést druhou ligu zpátky do Pardubic a zahrát si ji za ně. Jsem šťastný, že se to povedlo.“

Na postupu měl obří podíl. Z 81 branek týmu nasázel sám víc než čtvrtinu. „Takový výsledek jsem nečekal. Stejně mi ale kluci z vrchu tabulky začali utíkat. Bylo neskutečné, jak jim to tam padalo,“ diví se.

„Soutěž jsem hlídal na začátku. Jak se ale Kincl, Fíček a Roubal rozjeli, zaměřil jsem se spíš na tabulku nejofenzivnějších týmů, kde jsme taky byli vysoko,“ těší Petruse, který se přeci jen dočkal bedny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud