Jan Podroužek
13. července 2012 • 11:23

"Cafú" z okresního přeboru se ženil na fotbalovém hřišti v Březníku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Křesťané uzavírají sňatky v kostele, ateisté na radnici. Jaroslav Franěk, fotbalista Březníku, týmu z okresního přeboru Třebíčska, dovedl svou polovičku k „zelenému oltáři“. Na hřišti svého oddílu, kde měl spoluhráče z týmu navlečené do klubových dresů.



V Březníku mlátí Franěk 25. sezonu. Klubu je oddaný, jak sám říká. A když po šesti letech s přítelkyní Michaelou došlo na svatbu, měl hned jasno. „Do kostela mě to nelákalo. Mám rád fotbal, takhle je v tom kus symboliky,“ vypráví 35letý elektrotechnik.

Stejný pohled na oddávací ceremoniál měla kupodivu i jeho nastávající. Ani ona netoužila po tradičním obřadu. „Je pro každou srandu,“ vysvětluje Franěk pohnutky své novomanželky. Není v tom ale jen Michaelin smysl pro legraci, sama je totiž fotbalovou fanynkou. Svého muže poznala před šesti lety… Na fotbale.

„Chodila fandit na každý náš domácí zápas a po jednom utkání jsme se dali do řeči bylo hotovo,“ culí se nejlepší střelec okresu za uběhlý ročník. Na jeho zápasy chodí Michaela pořád, na tribuně nikdy nechybí. „Jak jsem já oddaný fotbalu, tak i ona má pro ten sport pochopení,“ pochvaluje si.

Jakmile se Franěk vyjádřil, svou nastávající okamžitě upozornil. „Ptala se mě, kdy se vezmeme. Odpověděl jsem, že je mi to fuk, ale že to musí být jedině na fotbalovém hřišti. A ona bez problémů souhlasila,“ vypráví.

Právě Michaela pak byla obíhat matriku kvůli místu konání obřadu. Franěk si zase vzal na bedra Sokol Březník. „Vyrůstal jsem tam, odmalička ten pažit znám. Kluci byli rádi, že jsem si vybral k svatbě naše hřiště.“

Místo rozbíjení sklenic se společnému štěstí šlo napřed jinak. Klasicky fotbalově – výkopem. „Byla to pro nás radost, měl jsem z toho dne báječný pocit,“ vykládá útočník, kterému v mužstvu přezdívají Cafú po bývalém obránci Brazílie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud