Jan Podroužek
15. srpna 2012 • 15:35

Nařkli ho, že pískal opilý. Nebyl a Polešovicím hrozí vyloučení ze soutěže!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Další exces v uherskohradišťském fotbalu. Po šarvátce a přerušeném utkání v Nivnicích přišel trapas v Polešovicích. Místní klub prohrával v pohárovém utkání 0:2 a během zápasu zavolal policii z důvodu, že utkání řídí údajně opilý rozhodčí. Omyl! Na displeji svítila po kontrole řádka nul.



Nemotal se, nebyl cítit alkoholem, přesto musel sudí Jiří Martykán vzdorovat obvinění, že je podnapilý. Polešovičtí ho nařkli, že je nezpůsobilý řídit pohárový zápas, ve kterém prohrávali o dvě branky a měli vyloučeného hráče.

Policie během utkání na stadion v Uherském Hradišti dorazila a přímo na place vyzvala Martykána, aby jim dýchnul. Na doporučení předsedy okresních rozhodčích Ivana Šimona se chopil přístroje a výsledek? Negativní.

„Je to jejich velká ostuda, za kterou musí nést následky. Lživé osočování nám odrazuje další možné adepty na pískání,“ zlobil se na Polešovice po utkání Martykán pro web fotbalnaplno.cz. Kvůli veřejnému zahanbení, které cítí, okamžitě podal na disciplinární komisi podnět, aby se případem zabývali.

„Byla pro mě ostuda, když za mnou po hřišti běhali policajti s alkoholtesterem. Neprávem osočili nevinného a to jim nesmí projít. Znevážili jméno fotbalu a porušení předpisů FAČR,“ rozčiluje se Martykán pro regionální deník Dobrý den s Kurýrem.

Polešovicím kvůli svému jednání hrozí velká pokuta, navíc mohou být vyloučení ze všech soutěží Okresního fotbalového svazu Uherské Hradiště.

Nad jejich hráči, kteří o poločase odmítali nastoupit do druhého dějství kvůli údajné indispozici Martykána, visí zákaz čutání do mičudy na rok až patnáct let, během kterých by nesměli být registrovaní v žádném klubu pod hlavičkou FAČR.

„Bylo to ponižující,“ nedokáže se rozhodčí zbavit křivdy ani s odstupem několika dní. „Vždyť jsem na zápas přijel autem, nechápu, proč to udělali. V zápase nebyly žádné problémy, emoce, vše bylo v klidu,“ popisuje inkriminovanou pohárovou bitvu.

„Polešovice jsou jedna z největších obcí na okrese a přitom nemají přípravku, žáky ani dorost. K tomu jsou nejtrestanějším klubem, snaží se hledat chyby jinde než u sebe. Upozornil jsem je, že ponesou následky,“ říká o problémovém klubu předseda Okresní fotbalové komise František Miko.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud