Jan Podroužek
24. srpna 2012 • 09:00

Kanonýři z Proboštova přišli o kouče Bičovského. Kvůli problémům Slovácka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před minulou sezonou nabral tempo a nemíní z něj uhnout ani jako nováček ústeckého přeboru. V I. A třídě Proboštov zničil zbytek soutěže 116 brankami, v novém ročníku v přeboru má na kontě po dvou kolech osm gólů! Skvělou ofenzivní jízdu nastartoval v klubu trenér a bývalý československý reprezentant Přemysl Bičovský. Jenže teď mizí, ulovilo ho druholigové Ústí nad Labem.



Povedlo se mu po roce vrátit Proboštov zpátky do krajského přeboru. Navíc v úžasném kanonýrském stylu. Po dvou kolech ve vyšší soutěži mu ale mává.

„Přemysl Bičovský odchází v nejnevhodnější chvíli. Nechal nás na holičkách,“ stýská si člen proboštovského výboru Hynek Chalupník.

Rozběhly se všechny nižší soutěže. Od třetí ligy po krajské přebory všechno jede. I proto mají v Proboštově problém s tím, aby našli za Bičovského náhradu.

„Máme velký strach, že z našeho tempa kvůli odchodu kouče sejdeme. Ostatní trochu lepší trenéři jsou rozebraní,“ říká Chalupník.

Bičovského prý nešlo přemlouvat, vedení Proboštova to ani nezkoušelo. „Dlouho o profi nabídku stál, je to pro něj šance se zase vrátit do toho kolotoče. Nechtěli jsme mu bránit, ale bylo by lepší, kdyby odešel před sezonou,“ mrzí Chalupníka.

Za odchodem Bičovského se totiž skrývá problém z nejvyšších pater českého fotbalu. Slovácko nebylo schopné do čtvrtého kola bodově zabrat, tak povolalo místo Miroslava Soukupa na lavičku trenéra Svatopluka Habance z Ústí nad Labem.

I to řeší mizerný rozjezd. Za tři kola má také děsivou nulu. A Ústí tak sáhlo po internacionálovi z krajského přeboru.

„Ani by nás nenapadlo, že se nás dotknou problémy prvoligového Slovácka. Je to dost zvláštní, ale na jeho trable jsme dojeli,“ usmívá se trochu ironicky Chalupník.

Příští kolo odehraje Proboštov doma s Bezděkovem s asistentem Frolou Jakešem, během příštího týdne by už měl mít klub náhradu na pozici hlavního. „Je to náš cíl, abychom nezačali paběrkovat,“ tvrdí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud