Jan Podroužek
17. října 2012 • 09:50

Kanonádu 10:0 ozdobil stoper v přeboru hattrickem za 35 minut

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný útok z defenzivy vyšel bezvadně. Jablonec nad Jizerou nakládal béčku Turnova v libereckém přeboru už 5:0, když se mezi kanonýry vměstnal stoper domácích Martin Kouřil. Ještě než skončil zápas, měl na kontě hattrick! Jednadvacetiletý střední obránce se překvapivě výrazně zapojil do gólové likvidace soupeře v poměru 10:0.



Přes týden chodí po brigádách, o víkendech tmelí obranu Jablonce nad Jizerou, který vládne libereckému přeboru. Proti Turnovu B se ale vtělil do úplně odlišné role – soupeři nasázel za 35 minut hattrick! Však už po Martinu Kouřilovi touží ve druhé lize. „Zkusit by se mělo všechno,“ culí se.

V 55. minutě se vyšplhal na centr spoluhráče a hlavou zavěsil na 6:0. Stejný scénář o chvíli později zopakoval. A těsně před koncem zakončil svůj výstup doklepnutím zblízka po sražené střele. „Můj první hattrick,“ usmívá se talentovaný obránce. „Prostě se zadařilo. Je to moc krásný pocit.“

Jednoznačné utkání mělo dokonce jen tři střelce. Hattrick se povedl i Ondřeji Brezarovi, čtyři góly dal Jaroslav Rudolf. „Za ten hattrick dám do kabiny nějaký šampus, ale s klukama si do trojice asi koupíme nějaký soudek. Na tu střeleckou,“ chechtá se Kouřil.

Však prý také po zápase stál pod sprchou a pouštěl na sebe střídavě studenou a teplou vodu, aby se upevnil v přesvědčení, že se mu to nezdá. „Něco podobného tam bylo. Jako stoperovi se mi tohle ještě nestalo, takže se není ani čemu divit,“ povídá.

Několik týdnů už kolem něj poletuje profesionální nabídka z druholigového Varnsdorfu. Do práce nechodí, jen si občas střihne brigádu. „Rád bych se do Varnsdorfu dostal. Radši bych se živil nohama než rukama. To je příjemnější,“ vysvětluje Kouřil.

S Varnsdorfem odkroutil už dva tréninky, v zimě by měl s klubem strávit přípravu. „To se teprve uvidí. Ale vymyšlené už to mám. Bydlet bych zůstal v Jablonci nad Jizerou a dojížděl bych, je to sotva půl hodinka,“ vypráví.

Druhá možnost je vykopat s Jabloncem na Jizerou, který je od známějšího města nad Nisou vzdálený zhruba 30 kilometrů, divizi. „Vůbec bych se tomu nebránil. Je na to ještě brzo, ale postoupil bych rád, kdyby nevyšel Varnsdorf,“ říká Kouřil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud