20. června 2015 • 15:45

Neskutečné: Trutnovská gólová tsunami smetla v divizi Týniště 13:0

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třináct nastřílených gólů, tři hattricky. Takovou parádu si připravili na divizní rozlučku ve skupině C fotbalisté Trutnova. Na domácím hřišti rozprášili už jistě sestupující Týniště nad Orlicí 13:0. „Hned po utkání hlásili, že tak vysokou výhru tady nikdo nepamatuje,“ usmíval se trenér Miloš Dvořák. Trutnov se zapsal do rekordních tabulek, co se týče divize, když překonal i kanonádu Vyšehradu, jenž před rokem porazil v divizi B Štětí 12:1.



Před výkopem nic nenasvědčovalo tomu, že by to mělo skončit debaklem hostů. Ti se sice již nemohli zachránit, ale právě proto mohli hrát v klidu. „O tom, že vyhrajeme takhle vysoko, se mi ani nezdálo. Byl to pro mě šok. Nabádal jsem kluky, aby v tom utkání nic nepodcenili,“ přiznává trenér Trutnova.

„Nic podobného jsem ve fotbale nezažil a musím říct, že mi soupeře bylo na konci až trochu líto. Dávali jsme góly po pohledných akcích, ale musím říct, že nám tam spadlo všechno, do čeho jsme kopli.“

Trutnov neměl slitování a sypal soupeři gól za gólem. Tři hráči dokonce slavili hattrick. Holubec se trefi l třikrát v rozmezí 43 minut, Čech na tři zásahy potřeboval 13 minut. Nejrychlejší hattrick si ale připsal Brejcha, jenž si ho vystřílel za šest minut. „Dva hattricky dali náhradníci, ten nejrychlejší pak věkově ještě dorostenec,“ pochvaloval si Dvořák.

Určitě ale nelitoval, že sezona skončila. Lepší koncovku si jeho mužstvo nemohlo přát. „V posledních utkáních to z naší strany nebylo nic moc, takže jsem rád, že je konec. Aspoň si všichni užijeme rozlučku se sezonou. Kluci měli vypsanou speciální odměnu za padesát uhraných bodů a touto výhrou je dosáhli,“ vysvětloval trenér Trutnova, který skončil na páté příčce.

Do duelu s Týništěm nastřílel za 29 zápasů 45 gólů, teď si ale v produktivitě náramně polepšil. A hráče čeká odměna. „Taková tradiční, česká,“ naznačil kouč, že pivo na dokopné poteče proudem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud