23. března 2016 • 20:15

Praha už má jasno: Nejlepší školní fotbal se hraje ve Vinoři

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým králem školního fotbalu v hlavním městě se stala ZŠ Vinoř. Ta triumfovala v 6. ročníku Dětského poháru, který pořádá Pražský fotbalový svaz. Akce se zúčastnilo rekordních 84 týmů z prvních a druhých tříd základních škol, odehrálo se 262 utkání, v kterých padlo 934 branek.



„Fotbal je pro děti v tomhle věku především radost a potěšení. Proto mám velkou radost, že se nám daří Dětským fotbalovým pohárem oslovit čím dál větší počet škol a dětí. Je naší povinností děti ke sportování a fotbalu přivést a snažit se tak neustále rozšiřovat členskou základnu pražských klubů,“ řekl Dušan Svoboda, předseda PFS.

„Na školní turnaje jsem se vždy jako malý těšil. I dnes jsem dětem tu radost záviděl. My jsme vždy učitele přemlouvali, ať jdeme hrát fotbal. Nic jiného pro nás neexistovalo,“ vzpomíná patron mládeže PFS Daniel Tetour, který přišel dekorovat všechny finalisty letošního ročníku.

Tím nejlepším byl celek základní školy Vinoř, který ve finále na penalty porazil ZŠ Jižní. Oba týmy se navíc mohou těšit na další zážitek. Začátkem dubna se aktivně zúčastní malého pražského derby mezi Duklou a Slavií. Ve speciálních upomínkových dresech doprovodí hráče na trávník, na kterém si o poločasové přestávce zahrají reprízu finálového utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud