Jan Podroužek
23. května 2012 • 05:00

INSPEKTOR: Motorlet: příjemné prostředí, ale málo míst k sezení

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ani byste si netipli, že jste v Praze. V areálu zastrčeném v klidné obytné zóně mezi lípami vysedávají rodiny na tribuně už hodinu před zápasem. Všude je ticho, vedle hospůdky „Na hřišti“ truchlí opuštěné ohniště. Tohle je Motorlet, místo, kam přesně před 50 lety přišla na jednu sezonu první fotbalová liga.



Tradiční pražský klub používá velmi příjemné zázemí. Na hřiště vlézají hráči originálně tunelem pod tribunou za bránou. Kabiny ale nejsou umístěny v hledišti, jak se může někomu zdát. Jde jen o probouraný podchod, aby fotbalisté měli co nejpřímočařejší vstup na trávník. Ale vypadá to „ligově“.

Ostatně s nejvyšší českou soutěží je Motorlet spřáhnutý. Od letošní sezony dělá farmu Spartě. Žádná hvězda ale ještě modrobílý dres jinonického klubu nenatáhla. V opačném případě by pak člověk lépe pochopil poměrně vysoké vstupné 40 korun.

Program je obvykle k dispozici, jenže vůbec není známé, jakou má informační hodnotu, protože ve sledovaném derby utkání s Vyšehradem nebyl výjimečně k dispozici – výkop byl narychlo přehozen o dvě hodiny dřív a zpravodaj se prý nestihl natisknout...

Motorlet hraje na vrchu divize B, fotbalem baví, jenže ty nicotné návštěvy (30 platících diváků). Možná je to i tím, že na tribunách jsou velmi důrazně v přesile místa k stání. Hlediště by polklo určitě kolem 1000 diváků, sedla by si jich ale desetina.

Motorlet: příjemné prostředí, ale málo míst k sezení
Video se připravuje ...

Betonové schody jsou vysypané štěrkem a kamením, sedět se na nich nedá, leda byste obětovali deku pod zadek. Od hlavní tribuny navíc trochu kazí výhled 15 sloupů, o které je opřená střecha. Škoda.

FK Motorlet Praha
- Divize B
Stadion 6
Komfort 5
Občerstvení 6
Atmosféra 5
Atraktivita hry 8
Výsledná známka 6

Na dobré úrovni je výkon hlasatele. Ne snad tím, že by používal zábavné hlášky, ale je mu velmi dobře rozumět a pravidelně opakuje průběžný stav zápasu. Areál není velký, takže ani nečekejte nějak luxusní občerstvení. Venkovní posezení pod deštníky je pro pár lidí, Gambrinus za 25 korun a dvě nožičky párku za 30 byste si při návštěvě nad sto lidí museli pravděpodobně vychutnat „na stojáka“.

 

Plánujete rozšířit na tribunách místa k sezení?

„Dostali jsme grant a od 1. července plánujeme zrekonstruovat tribunu za bránou. Betonové obrubníky, které tam teď jsou, nahradíme lavičkami. Navíc chceme na to místo vysázet i trávu, aby se lidé mohli také natáhnout. Velmi rádi tam totiž sedávají, protože tam neustále svítí slunce.“

Vladimír Kubert, předseda Motorletu

Kompletní přehled Inspektora deníku Sport:

Pořadí Klub Soutěž Výsl. známka
1 Pardubice ČFL 7,6
2 Žatec divize B 7,4
  Nový Bydžov divize C 7,4
4 Velim divize C 7,2
  Sedlčany středočeský přebor 7,2
  Litoměřice ústecký přebor 7,2
7 Česká Lípa ČFL 7
  Písek ČFL 7
9 Loko Vltavín ČFL 6,8
  Luhačovice zlínský přebor 6,8
11 Soběslav jihočeský přebor 6,4
12 Horažďovice plzeňský přebor 6,2
  Velké Meziříčí divize D 6,2
  Rokycany divize A 6,2
  Rosice MSFL 6,2
16 Motorlet Divize B 6
17 Litovel olomoucký přebor 5,8
  Hradec n. M. moravskoslezský přebor 5,8
19 Humpolec přebor Vysočiny 5,6
20 Hořovicko divize A 5
21 Poruba moravskoslezský přebor 4,2
22 Hodonín divize D 3,8
23 Brumov divize E 3,4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud