12. září 2012 • 06:30

Toužimi chybí tribuna, ale potěší návštěva u zubaře

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOINSPEKTOR | Nemají luxusní stadion, ani vynikající výsledky (v neděli padli 2:3 s Litolí), přesto chodí na fotbalisty Toužimi velmi slušné návštěvy – a to i na rozcvičku! Na divizního nováčka se v neděli odpoledne schází pravidelně 400 diváků, což je desetina všech obyvatel města na Karlovarsku. A zhruba stovka z nich pozoruje dění v areálu víc než 45 minut před zápasem. Důvod je jasný: boj o místa k sezení.



Těch je totiž v Toužimi nedostatek. Chybí tribuna, kterou nahrazuje pár řad starších laviček před hlavní budovou.

Další šance je obsadit pár lávek na valu za jednou z branek, nebo si vzít deku a „zaparkovat“ na zemi. Kdo přijde pozdě, stojí.

A to není v Toužimi žádný extra zážitek. Kolem hřiště je sice zábradlí, ale to se viklá a vlní v různých výškách. Opírat se o něj není možné buď vůbec, nebo jen s rizikem zřícení se do hřiště.

Rezervy jsou i v informovanosti o klubu. Webové stránky sice fungují, zaznamenávají všechny aktuality, ale v hodně okleštěné podobě. Zpravodaj se nedělá.

Reputaci v téhle oblasti o moc nezlepší ani hlasatel, který není extra aktivní, navíc mu není při čtení sestav moc rozumět.

Přitom první dojem při vstupu na stadion je pozitivní: dvě usměvavé a vtipkující důchodkyně u pokladny, vstupenka (slosovatelná) za 30 Kč, ženy a důchodci za polovinu.

Jak je na fotbale v Toužimi? Podívejte se na další díl fotbalového inspektora deníku Sport
Video se připravuje ...

Plusem je, že se do Toužimi nemusíte bát vyrazit s rodinou. Za jednou z branek je dostatek místa, kde si všechny děti mohou bezpečně hrát na trávě – místo je dostatečně vzdálené od hřiště.

Hodnocení inspektora deníku Sport

Stadion 4

Komfort 4

Občerstvení 6

Atmosféra 7

Atraktivita hry 6

Výsledná známka 5,4

S občerstvením taky není problém. Pivo desítka za 25 korun, plzeňská dvanáctka za 33. Do kelímku vám ji natočí před vstupem do místní hospůdky, kam není úplně příjemné chodit, protože cigaretový dým vytvoří pravou „londýnskou mlhu“ ještě před výkopem.

Obsluha je rychlá, čekat budete minimálně. Při cestě pro pivo je dobré stavit se o pár metrů vedle pod pergolu, kde místní zubař připravuje opravdu vynikající klobásy.

„Kde se vám poštěstí dát si takhle dobrou klobásu od doktora?“ směje se, když na tácek přidává tři poctivé půlky chleba. V Toužimi je návštěva zubaře tím nejlepším zážitkem.


Uvažujete o výstavbě tribuny?

„Areál je města, které hradí jeho provoz. Myslím, že se s tribunou nepočítá. Máme takovou provizorní z laviček, to na krajský přebor stačilo, teď jsme ale postoupili do divize... My na tribunu rozhodně nebudeme mít peníze, je tady šest týmů a rozpočet se pohybuje mezi 400-500 tisíci korun, takže si nemůžeme moc vyskakovat. Jsme rádi, že pokryjeme náklady na dopravu a rozhodčí.“

Josef Bartáček, předseda SK Toužim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud