16. září 2012 • 20:21

Žižkov dostal první gól v sezoně, ale HFK přejel 3:1 a zase vede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Žižkova ani v sedmém zápase druhé ligy nenašli přemožitele a po výhře 3:1 nad HFK Olomouc se vrátili do čela tabulky. Viktoria dnes sice poprvé v sezoně dostala gól, výhru ale domácímu týmu zajistily zásahy Kaloda, Surynka a Bartla. Střelecky se dál trápí Čáslav, která prohrála s Mostem 0:3, Varnsdorf si poradil s Karvinou 4:1 a Znojmo remizovalo se Sokolovem 1:1.



Žižkov se ujal vedení už ve čtvrté minutě, kdy se po centru Čtvrtníčka trefil Kalod.

 

Domácí prvnímu poločasu dominovali a do dvoubrankového vedení je ve 20. minutě poslal ranou po odraženém míči Surynek. Stejný hráč mohl před koncem poločasu přidat třetí gól Viktorie, ve skluzu ale netrefil odkrytou branku.

 

 

Olomouc o přestávce udělala dvě změny v sestavě a už po dvou minutách hry dokázala snížit, když křížnou ranou zpoza vápna překonal Boháče Kobylík. Ukončil tak neprůstřelnost Žižkova, která trvala 587 minut.

 

 

Hosty snížení nabudilo a v 69. minutě mohlo být srovnáno, ale Biolka včasným vyběhnutím zastavil domácí brankář. Olomouc z tlaku nakonec nic dalšího nevytěžila a naopak Bartl v nastavení přidal třetí gól Žižkova.

 

 

Viktoria se tak s 19 body vrátila do čela tabulky, ze kterého ji v sobotu díky lepšímu skóre sesadili Bohemians 1905. "Klokani" na Žižkov ztrácejí tři body.

 

 

Čáslav nedává góly a prohrává

 

 

Fotbalisté Čáslavi se v druhé lize nadále střelecky trápí. Tentokrát doma podlehli Mostu 0:3 a už popáté v soutěži nedali ani gól. Prosadili se jen při výhře 3:0 nad Vlašimí a prohře 1:2 s Ústím nad Labem.

 

 

Hosté otevřeli skóre v 16. minutě hned z první šance - Štefkův centr z levé strany zužitkoval Lafrance. Čáslav soupeřovu branku v prvním poločase výrazně neohrozila, navíc mohla dostat druhý gól, ale Lafrance tentokrát trefil jen tyč.

 

 

Ve druhém poločase se na gól čekalo až do závěru. V 85. minutě utekl po rohu Čáslavi Mujagič a Štefko po jeho přihrávce poslal Most do dvoubrankového vedení. Dvě minuty před koncem navíc hosté přidali z dalšího brejku díky Schutovi třetí trefu.

Varnsdorf si doma zastřílel, odnesla to Karviná

Varnsdorf získal vedení ve 21. minutě, kdy byl faulován Schubert a Kotiš proměnil pokutový kop. Rozhodnutí pak přišlo v závěru první půle, kdy se dvakrát prosadil po rychlých akcích Volf. Nic na tom nezměnilo ani snížení Presla po centru bývalého reprezentanta Bolfa. Definitivu výsledku pak dal po změně stran Breite.

Sokolov se červenal, ale ze Znojma veze bod

Sokolov hrál v oslabení od 36. minuty, kdy dostal během jedné minuty dvě žluté karty za řeči směrem k rozhodčímu Mlika. Vyloučení neunesl trenér hostl Jindra a za protesty byl vykázán na tribunu. Znojmo však přesilovku v prvním poločase nedokázalo využít a jeho největší šancí byla tyč Lacka hned z první minuty zápasu.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil a domácí stále nemohli najít recept na obranu Sokolova. Hosté naopak několikrát zahrozili z brejků a v 69. minutě se ujali vedení - Blažek po individuální akci trefil tyč, míč ale do branky dorazil střídající David Vaněček II.

Vzápětí ale šance Sokolova na výhru výrazně srazil Machek, který dostal druhou žlutou kartu a byl také vyloučen. Dvojnásobného oslabení soupeře už Znojemští dokázali využít k drtivému tlaku a z rohu v 80. minutě vyrovnal Buchta.

 

 

Viktoria Žižkov - HFK Olomouc 3:1 (2:0)
Branky: 4. Kalod, 20. Surynek, 90.+3 Bartl - 47. Kobylík. Rozhodčí: Jílek - Tacina, Pochylý. ŽK: Hílek, Mareš - Šimko, Kopecký, Kobylík. Diváci: 1256.
Žižkov: Boháč - Šťastný (65. Slodowy), Kiidron, Bodeček, Čermák - Bartl, Hílek, Sloboda, Mareš (78. Bartošák) - Kalod, Surynek (84. Sedláček). Trenér: Nádvorník.
HFK: Šrom - Šimko (46. Dadák), Lukášek, Čep, Kopecký - Čtvrtníček, Hromek (46. Chmelo), Kobylík, Kovář (81. Korčian), Biolek - Žondra. Trenér: Machala.

 

Čáslav - Most 0:3 (0:1)
Branky: 16. Lafrance, 85. Štefko, 88. Schut. Rozhodčí: Hrubeš - Kotík, Machálek. ŽK: Ujec, P. Efthymiadis, Fikejz - Šraga, Vodička, Mujagič. Diváci: 413.
Čáslav: Grušin - Fikejz, Charuza, Karal, Kunášek - O. Vrabec, P. Efthymiadis (57. Krmenčík), Prášil (79. Dudka), Rendla, Beránek (63. Kučera) - Ujec. Trenér: P. Vrabec.
Most: Belaň - Pospíšil, Běloušek, Procházka, Šraga - Nguyen, T. Pilař (68. Duvnjak), Lafrance, Schut (90. Nobst), Štefko - Vodička (73. Mujagič). Trenér: Zach.

Varnsdorf - Karviná 4:1 (3:1)
Branky: 35. a 42. Volf, 21. Kotiš z pen., 64. Breite - 37. Presl. Rozhodčí: Proske - Trávníček, Plesar. ŽK: Kotiš, Mach - Vladavič, Gonda. Diváci: 920.
Varnsdorf: Kovář - Zieris, Pimpara, Tvaroha - Breite (85. Stehlík), Kotiš, Cana, Mach, Jakobovský - Volf (77. Daníček), Schubert (69. Hikspoors). Trenér: Frťala.
Karviná: Rakovan - O. Cverna, Mikula, Bolf (72. V. Cverna), Knötig (46. Gonda) - Presl, Fischer (69. Wojnar), Hrtánek, Vladavič - Ciku, Vrána. Trenér: Malura.

Znojmo - Sokolov 1:1 (0:0)
Branky:
80. Buchta - 69. Vaněček II. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kříž. ŽK: Lacko - Mlika, Machek, Dřížďal. ČK: 36. Mlika, 71. Machek. Diváci: 610.
Znojmo: V. Hrubý - Hříbek (74. Cihlář), Avdič, Jonov, Buchta - Helísek, Lacko, Hnaníček (61. Šilinger), Okleštěk, Sukup - Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Sokolov: Bertelman - Blažek, Dvorník, Vondráček, Dvořák. - Machek, Čada, Vrtělka, Vaněček I (79. Dřížďal) - Mlika, Holub (28. L. Hrubý, 42. Vaněček II). Trenér: Jindra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud