31. května 2019 • 14:13

Paukner po sestupu v Dukle zůstává. Seškrtá rozpočet, výprodej nechystá

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černé scénáře se nenaplnily. Miliardář Petr Paukner bude Duklu financovat i po sestupu do druhé ligy. „Měl jsem dost důvodů skončit, ale nerad odcházím od nedokončené práce,“ řekl iSport.cz majitel dejvického klubu. U áčka zůstává trenér Roman Skuhravý, ale dochází ke změnám ve vedení: výkonného ředitele Michala Šrámka střídá Pavel Vandas, jenž bude zároveň sportovním ředitelem.



Pád mezi amatéry? I tohle Dukle hrozilo v případě odchodu majitele Petra Pauknera, jemuž klub patří od léta 2013. Obchodník s uhlím a elektřinou se ale rozhodl pokračovat i po sestupu z FORTUNA:LIGY. „Ovšem za úplně jiných ekonomických podmínek,“ zdůraznil Paukner s odkazem na stomilionový rozpočet z končící sezony. „Musí se začít hospodařit s menšími penězi. Myslím, že je to průchodné, jinak bych to nedělal.“

Jak už iSport.cz informoval, na Julisce se mění vedení. Odchází výkonný ředitel Michal Šrámek, jehož střídá Pavel Vandas, někdejší člen představenstva Dukly a hráčský agent. „Proč on? Spolupracuju s ním delší dobu. Byl mým poradcem, hodnotil mi hráče,“ vysvětlil Paukner.

Mimochodem, Vandas si střihne dvojroli výkonného a sportovního ředitele; končící sportovní ředitel Günter Bittengel se přesune k mládeži. Paukner vyvrátil spekulace o pikantním nástupu Michala Vejsady, jedné z hlavních postav dávné kauzy kolem tří Bohemians, do klubových struktur: „Vůbec nevím, kdo to je.“

Dukla dál počítá s trenérem Romanem Skuhravým, jenž na Julisku přišel loni v září po rekordní sérii sedmi porážek v úvodních sedmi ligových kolech. Do začátku přípravy klub udělá inventuru kádru: 17. června se bude vědět, kdo v Dukle zůstane a kdo odejde. „Výprodej ale dělat nebudu,“ upozornil Paukner.

Podle svých slov netlačí na okamžitý návrat do FORTUNA:LIGY. „Budu rád, když se to povede, ale nejdůležitější pro mě je, aby se změnila atmosféra v týmu. Aby hráči za každou cenu chtěli udělat co nejlepší výsledek,“ pravil Paukner. „Tohle je pro Duklu nový začátek, jinak to ani nelze brát.“

Proč chce Paukner dál financovat Duklu? Je ve hře sloučení se Žižkovem? A hrozí stěhování z Julisky? Rozhovor s Petrem Pauknerem čtěte o víkendu v sekci iSport Premium a v sobotním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud